Prin magazine la picior

Lume, lume, azi am fost la cumparaturi. Nu, nu la piata pe lânga casa cu am batut orasul în lung si-n lat în cautare de diverse chestii si chestiute. Cred ca nu am mai colindat atâta prin magazine de mai bine de 6 luni. Am evaluat marfa, am comparat preturi, am pipait materiale, am asortat culori. Am înfruntat vânzatoare aprige si am zâmbit amabil altora. Ce sa mai zic, o adevarata aventura.

Îmi amintesc câta placere îmi facea acum ceva vreme sa îmi petrec timpul astfel, sa ies cu o prietena prin magazine, sa ne oprim la vitrine si sa probam haine doar de dragul de a proba. Eram neobosita câteva ore bune. Luam o pauza de cafea si atât. Dar si marfa parca era mai diversificata, mai pe întelesul meu. Acum parca toate sunt trase la indigo. Oricâte magazine ai vizita parca în toate gasesti aceeasi marfa având aceeasi sursa de proveninenta. Difera pretul, magazinul si zâmbetul vânzatoarei. Sau lipsa zâmbetului.

Mi-am dorit sa vad si eu lucruri deosebite, ceva aparte, ceva care sa îmi sara în ochi si sa nu pot rezista sa nu le iau acasa. Dupa atâtea ore de colindat nu s-a întâmplat acest lucru. Nici nu stiu ce este de fapt: am îmbatrânit eu. s-a schimbat moda, nu se mai poarta lucrurile de calitate, totul e facut ca sa îti ia ochii dar când pui mâna îti dai seama ca e doar o facatura. Poate totusi am îmbatrânit eu si numai înteleg mersul lumii de azi.

poseta-neagra-cu-fata-Asa ca acum ma relaxez încântându-mi ochii pe un magazin cu posete online, savurând un ceai de amiaza, invaluita în mireasma liliacului si încercând sa îmi dau seama care este de fapt problema  cu comertul asta. Stau si ma întreb, daca as avea un magazin, oare la fel as proceda si eu? Sa cumpar marfa din acelasi loc cu toata lumea si sa am aceleasi produse.

Poate o sa spuneti ca sunt pretentioasa si ca nu este chiar asa. Da, în aparenta nu este. În aparenta produsele par diferite, modelele par diverse, culori peste culori îti fura privirea, paiete, tinte si sclipici vezi peste tot. Dar când te apropii, când te uiti mai atent, îti dai seama ca e aceeasi marfa cu cea de alaturi.

Ei, visez si eu la un boutique cochet, în care sa intru si sa ma pierd în multitudinea de produse unicat, cu materiale de buna calitate, cu sacouri care sa îti vina ca turnate, cu rochii elegante dar deloc tipatoare, ceva între clasic si modern.

Visez. Mai bine ma trezesc la realitate si ma duc în treburile mele. Mi-a ajuns shopingul de ziua de azi :).

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: