Psi luneli – Irisul

Irisul – floarea ce pare sa fi fost la cursul de pictura atunci când si -a ales hainutele. Albastru si galben, îmbinare perfect potrivita de culori si proportii într-un potir cu firave irizatii.  O cupa cu delicate  petale asezate semet la capatul unui lujer verde, cu frunze ca niste sabii, ca un frumos luptator gata sa înfrunte cine stie ce misterioase pericole.

Niciodata nu am fost sigura daca este frumos sa oferi flori de irisi, daca semnificatia lor este potrivita unei aniversari, unei atentii  Totusi le-am daruit de multe ori, preferându-le eternelor garoafe sau chiar altor flori de sezon.

Cautând informatii despre aceasta floare am aflat ca se gaseste în mai multe culori decât cele cunoscute de mine, fiecare cu semnificatia ei:

IRIS albastru:  credinta, speranta.

iris albastruIRIS Purple:  intelepciune, complimente.

irispurple
IRIS galben:  pasiune.
irisgalbenIRIS alb:  puritate

irisalbCautând imagini cu irisi am gasit si câteva picturi în ulei ale unui artist român care mi-au placut si pe care m-am gândit sa vi le arat. Pictorul se numeste Nelu Gradeanu si spune despre iris ca este floarea divinitatii.

 

Povesti, poezii sau imagini cu irisi au mai scris unii si altii.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: