Matematica distractiva – casa de marcat
Dupa cum am spus, voi povesti despre fiecare din activitatile de vacanta pe care le facem si voi veni si cu ceva fotografii.
Prima si cea mai dorita de catre Dante a fost casa de marcat. Se uita cu jind la cele de jucarie dar parca nu îl multumeau. Asa ca a început sa caute dupa cutii de carton prin casa (la noi nimic nu se arunca, totul se transforma) si dupa ce a gasit ce îi trebuia am început sa confectionam casa de marcat. Din carton ondulat negru am facut banda rulanta, i-am pus cifre, dreptunghi pentru scanat, sertar pentru banuti si chiar si microfon.
Nu este foarte aratoasa dar este foarte practica. A devenit astfel dupa ce mi-a venit ideea de a pune etichete cu preturi pe câteva produse din bucataria lui de jucarie.
Un pumn de banuti si câteva bancnote de jucarie au devenit moneda de schimb.
Eu sunt mai încântata decât el (desi el este super încântat de jucaria lui educativa, dupa cum s-a exprimat singur) pentru ca în felul acesta exerseaza adunarile si scaderile, îsi fixeaza cifrele, fara sa simta ca lucreaza matematica din greu.
Deja face cu mai mare usurinta si rapiditate adunarile pâna la 10 si a început sa faca si unele peste 10 fara degetele. E adorabil cum îsi numara el degetelele discret, cum se concentreaza si se gândeste ca sa îmi spuna cât am de plata.
Si banutii îl ajuta foarte mult în acest proces de învatare.
Este una din jucariile cele mai distractive si totodata educative pe care am facut-o împreuna. V-o recomand din tot sufletul daca aveti pitici la vârsta prescolara.