Scrisoare de vacanta

“Draga mea prietena,

îti mai amintesti cum, în zilele friguroase de iarna, visam împreuna la vara, pescarusi, mare, flori de câmp si nisip fin? Savuram ceaiul fierbinte si ne delectam cu deliciosii tai biscuiti de casa imaginându-ne cum ne vom rasfata în briza inegalabila a marii, cum rochiile de matase ne vor învalui trupurile si cum ne vom transforma trupurile în abanos? Sa visezi iarna la caldura verii este una dintre cele mai mari placari ale vietii. Pentru ca si visul are rolul lui.

Da. stiu ca tu spuneai ca nu esti mare amatoare de soare, de plaja si zone turistice aglomerate. Stiu ca nu ma aprobai în totalitate si tocmai de aceea nici nu ai întreprins nimic în a duce visul la îndeplinire. Dar eu nu am putut sa fac asta. Eu iubesc pur si simplu vara si marea. Nu pot lasa sa treaca anotimpul asta solar fara sa îmi las picioarele desmierdate de nisipul fiebinte si trupul învaluit de unduirea valurilor.

Tocmai de aceea am cautat solutiile oferite de catre experti, am ascultat sfaturile primite, m-am documentat si am ales. Am facut rezervare din timp pentru ca, dupa cum stii, sunt o persoana organizata si nu las lucrurile la voia întâmplarii niciodata. Am facut foarte bine dupa cum mi-am dat seama.

Acum îti scriu dintr-o locatie situata în zona limitrofa a plajei deoarece am ales sa ma cazez la hotel Laguna in Mangalia si simt ca am facut o buna alegere. Am putut sa îmi iau chiar si blanoasa cu mine, catelusa mea draga. Stii ca mereu îmi fac griji ca nu am cu cine sa o las când plec în concediu. Aici am fost bine primite amândoua.  

Chiar daca voi sta doar câteva zile îmi voi încarca bateriile din plin, voi lenevi pe plaja si voi asculta pescarusii în voie, fara sa ma mai gândesc la toate câte am lasat acasa.

Nu te-am uitat nici pe tine si nu am uitat nici pasiunea ta pentru istorie si monumentele isotrice. Fascinatia ta pentru castele poate fi satisfacuta vizitând Castelul Corvinilor despre care sunt convinsa ca ai auzit o multime de lucruri. Din ce am vazut eu arata exact ca un castel din povesti iar partea frumoasa este ca te poti caza în apropiere si poti merge sa îl vizitezi cât poftesti.  Poate ai chiar norocul sa nimeresti la vreo zi de filmare pentru ca el a servit ca platou de filmare pentru diferite productii cinematografice cum ar fi: François Villon, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Alexandru Lapusneanu, David, Regii blestemati, Vlad, Jacqou le Croquat si Blood Rayne.

Cu asa palmares sunt sigura ca pâna si tie îti vor veni multe povesti în minte vizitându-l.

Te îmbratisez cu mult drag si îti doresc o vacanta de poveste!”

Am împaturit cu grija scrisoarea (da, scrisoarea, nu emailul), mi-am mai turnat ceai si am început sa visez la cavaleri si castelane. Poate într-o zi…

images

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: