Jurnal de eu – liniste

In ultime vreme constat ca scriu mai mult jurnale, mai mult despre mine si ce e in jurul meu. Asa imi vine si asa fac.

E ziua aceea din an in care gerul musca aprig din tot si toate. Noroc ca nu m-am uitat aseara la stiri si nu am vazut previziunile meteo. Altfel cu greu m-as fi incumetat sa ies din casa dimineata cu Dante. Dar a lipsit si ieri pe motiv de dureri de oase si parca nu se facea sa mai lipseasca inca o zi. Frigul ne-a luat pur si simplu prin surprindere. Noroc ca de felul meu sunt friguroasa si prin urmare eram imbracati ca niste eschimosi oricum.

Azi am declarat zi de lenevin, ziua in care nu fac nimic. Asta dupa ce ieri am facut de toate: mancare vreo doua feluri plus o placinta cu branza, curatenie (sotul aspirat eu mopat), spalat vreo doua sau trei masini de rufe. Cine le mai stie numarul. De cand ne-am inmultit merge masina de spalat mai ceva ca centrala. Inainte dacca spalam o data pe saptamana, acum parca tot timpul spal, intind si adun rufe. Noroc ca nu sunt maniaca cu calcatul ca nu o mai scoteam la capat.

Cum spuneam azi e zi defacut nimic.Incerc si eu sa ma bucur de laptopul cel nou, sa imi dau seama cum functioneaza. Constat ca nu ii mai merge sunetul,de bine ce eram fericita ca pot asculta muzica… sper sa nu fie grav totusi.

Linistea casei e relativa. De cand are dureri de crestere corelate cu cele ale vremii Dante parca e mai potolit, mai putin zgomotos. Dar ii tine cu succes locul fratiorul. Azi cel putin Horia parca e hotarat sa nu doarma deloc.Maraie, scartaie, Il luam in brate cu randul si degeaba. Profit si eu acum cat e sotul acasa si imi mai vad de ale mele.Se descurca de minune cu el, il adoarme, ii povesteste., il leagana. Parca il si prefera mai mult pe el, poate pentru burta lui mare si calda. Pe oasele mele nu pare sa ii placa.

Ieri m-a apucat dorul sa fac ceva, orice altceva deccat gospodarit si ingrijit copii. Asa ca am desfacut o cutie de puzzle. Are doar 1000 de piese. Daca voi reusi sa imbin trei piese pe zi va fi mare lucru. Probabil ca in trei ani il termin daca il fac singura. Ce m-o fi apucat nu stiu.

Inca  nu mi-am format o rutina in gospodarie,Sunt pe pilot automat si fac treburile asa cum constat ca trebuie facute. Incerc sa nu aman nimic pentru mai tarziu sau a doua zi, stiindbine ca apoi se vor adauga altele si altele. Asa ca prefer sa le fac pe loc, cu eficienta maxima.

Nu pot spune ca mi-e dor de ceva anume de dinainte de a avea bebelus. Ma concentrez pe ce am de facut acum si atat, incercand sa dau tot ce am mai bun: energie, rabdare, timp.

Asa  ca azi e zi de liniste. Macar interioara.

12552841_10153390996027705_8770723594735133929_n

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: