Cadourile altfel – povesti în dar

Oare cadourile se fac doar cu anumite ocazii? Oare cum trebuie sa arate cadoul perfect? Ce caracteristici ar trebui sa aiba un cadou pentru ca acesta sa ajunga nu doar în casa celui ce îl primeste ci si în inima si amintirea acestuia? Cum facem  sa alegem un cadou care sa fie si practic, si elegant si simpatic dar, poate, si haios?

Sa daruiesti un obiect altfel, sa daruiesti un obiect unicat, pictat manual, cu o utilitate neasteptata mi se pare una din caracteristicile reusite ale unui cadou. De câtiva ani încoace mesteresc lucruri unicat, lucrate manual, ce poarta în ele o farâma din sufletul si daruirea cu care le fac.

Astfel de lucruri am gasit si într-un boutique online din care poti alege daruri deosebite, daruri ce pot purta cu ele un mesaj special. Fie ca este aniversarea, ziua numelui, Craciunul sau orice alta ocazie, printre aceste cadouri online poti gasi cadoul potrivit oricarei ocazii.

Fie ca sunt cadouri pentru femei sau cadouri pentru barbati, cadourile altfel poarta cu ele acel mesaj de respect, de apreciere sau chiar de dragoste pe care ne dorim sa îl transmitem prin intermediul unui obiect ce devine însufletit prin amintirea ce o imprimam daruind.

Închid ochii si fac un exercitiu de imaginatie: mai este o saptamâna pâna la Craciun si e momentul sa ma gândesc la câteva cadouri pentru persoane dragi.

Primii care îmi vin in minte sunt finii nostri, Îmi amintesc de masuta lor de cafea, superba, din sticla, si de faptul ca de doi ani îmi promit ca le voi darui suporturi pentru pahare. Cum ar trebui sa fie oare încât sa se potriveasca perfect în decorul casei lor? Am gasit: sunt niste mici opere de arta pictate cu maiestrie si aducând în mijlocul iernii caldura florara a verii. Un set de biscuiti pentru pahare,  vintage, reprezinta un cadou perfect ce îi va încânta cu siguranta.

Biscuiti pahare liliac 1-228x228Micului meu detectiv i-as darui un dar pe care sunt sigura ca îl va pastra ani si ani la rând: o lupa  cu maner emailat dupa tehnica Cloisonné – o tehnica straveche de decorare a obiectelor metalice.  Chiar daca este înca mic, la cei 6 ani ai sai stie deja sa aprecieze obiectele frumoase, de valoare, iar curiozitatea lui pentru lumea înconjuratoare cere de multe ori o lupa în ajutor. Ar sta perfect pe biroul lui.

Lupa emailata 2-228x228Pentru ca timpul zboara dar ne este si frumoasa unitate de masura pentru întelepciune si bucurie a clipelor petrecute alaturi de cei dragi, un cadou potrivit mi se pare un ceas de masa vintage, asezat în casa parintilor mei. Le-as face o mare bucurie cu un asemenea ceas, accesorizat cu un suport metalic în care sa îsi aseze tata pixul si ochelarii, sa le aiba la îndemâna. Mereu are ceva de notat si niciodata nu gaseste pixul sau ochelarii :).

Ceas de masa cu organizator-228x228Dupa un astfel de tur  printre cadourile altfel ma simt de parca am calatorit într-o carte cu povesti. Fiecare obiect creeaza o poveste. Depinde doar de noi sa le asezam în paginile cartii noastre, care este chiar viata.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: