Masinile – jucariile copilariei dar si maturitatii

Fiind mama de doi baieti fara sa vreau iau contact cu lumea fascinanta a motoarelor, a caroseriilor si a vitezelor. Desi mititelul inca nu are nici un fel de preocupare in domeniul jucariilor, copilul cel mare de sapte ani are deja camera plina de masinute. De la mic la mare a tot adunat fel de fel de vehicule cu care viseaza cand si cand ca  ajunge in locuri indepartate.

Imi plac si mie jucariile masini, ma fascineaza jocul baieteilor cu acestea si ma fac sa visez ca plec in calatorii sau ca detin si eu una dintre cele mai frumoase din colectie. Imi plac in special machetele masinilor de epoca si nu numai, reproducerile fidele ale masinilor reale, cu marci si detalii vizibile si redate intocmai ca in realitate.

Dar masinile acestea nu sunt, asa cum credeam, doar jucarii pentru cei mici. Sunt o multime de adulti ,, desigur barbati (sau poate sunt si femei dar nu stiu eu), care colectioneaza machete de masini fara un scop anume, doar pentru frumusetea lor. Fratele meu si-a construit o vitrina speciala pentru  acestea, adunand pana acum peste 50 de astfel de frumuseti in miniatura. Le-a cumparat de peste tot pe unde a fost, in tara sau in strainatate.

Machete-masini

Avand si el copil si fiind mari iubitori ai magazinului Noriel,  sigur a  profitat si  de ofertele magazinului la acest capitol. Mai ales ca magazinul are reprezentante peste tot in tara.

Nebunia StarWars a ajuns si la noi in casa, de trei luni de zile subiectul este inepuizabil. Copilul cel mare ii pune aproape zilnic intrebari sotului meu despre personajele si actiunile din film, eu  doar minunandu-ma de unde mai are resurse de curiozitate si intrebari. Noroc ca sotul este si el pasionat de subiect, a vazut filmele si a fost destul de atent la ce se intampla acolo, astfel incat este mereu pregatit cu un raspuns.

Dar fascinatia nu se opreste aici ci  se simte si la capitolul jucarii. Cum StarWars e plin de masinute zburatoare, deschidem pagina online a magazinului cel putin o data pe zi pentru ca Dante sa imi mai arate cate o nava pe care isi doreste sa o aiba sau pe care sa o vada pentru a-si aminti o anumita actiune, sau pentru a-si confectiona singur nava respectiva din cartoane si alte materiale de prin casa. Avem deja cate machete realizate astfel.

star-wars-the-force-awaken-micro-machines-set-millennium-falcon_1_2

Dar cel mai mult si mai mult viseaza la nava Soimul Mileniului, pe care o cunoaste in detaliu si despre care imi poate vorbi o zi intreaga. Acum am vazut-o ca exista in magazin si am inceput si eu sa visez la bucuria lui daca i-o voi cumpara.

Dupa cum se vede, oferta de masinute Noriel nu este doar pentru copii ci si pentru cei mari.

logo

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: