Școala de bani – primul pas spre independenta financiara

Am început anul cu două  obiective în ceea ce privește finanțele:  proiectul 52 de saptamani de economisire și  o temeinică educație financiară e familiei.

Dar cum să economisești și să devii independent financiar când lună de lună ai facturi, rate la bancă sau alte cheltuieli pentru a supraviețui? Dacă nu ai un venit suplimentar și nu știi cum să faci bani mai mulți cum o scoți la capăt? De unde să mai pui și la pușculiță dacă nu știi să îți calculezi veniturile și cheltuielile?

Cu proiectul de economisire de 52 de săptămâni nu  am fost consecventă   ci doar am strecurat în pușculiță câte un ban atunci când m-am încurcat de el prin buzunar.

Pentru cel de-al doilea am salvat o mulțime de  idei în laptop și agendă, am deschis și citit  doar câteva si am aprofundat doar unul singur.

O idee insă mi-a tot ieșit în cale anul acesta: Școala de bani. M-am întâlnit cu ea pe Faleza din Galați sub forma unui modul ce îmbia copiii la joacă și învățare, m-am întâlnit cu ea sub forma unei invitații de participare cu ocazia unui eveniment pentru copii, m-am întâlnit cu ea sub diverse forme și materiale. Dar, pe o ureche mi-a intrat și pe alta mi-a ieșit.

Pentru că acum am înțeles ce înseamnă asta și pentru că în comunitatea mea sunt mulți părinți, am să vă vorbesc în cele ce urmează despre acest proiect.

Ce își propune mai exact școala de bani pentru copii:

Școala de bani pe Roți este un atelier cu ajutorul căruia copiii cu vârsta între 7 și 14 ani învață câteva din următoarele lucruri:

 • să conștientizeze importanța gestionării corecte a banilor
 • află că banii se câștigă greu și se  pot cheltui foarte ușor
 • învață că nu întotdeauna prețul unui obiect este egal cu valoarea lui
 • fiecare decizie pe care o iau trebuie să aibă în spate argumente solide (chiar are nevoie de jucăria pe care o cere insistent sau este doar un moft?)
 • fiecare om (sau copil) este parte din lumea asta și decizia lui influentează pe cei din jur.

Timp de o oră și jumătate, copiii au ocazia să pășească în lumea banilor  având Aliați de Nădejde: Jocurile, Interacțiunea și Voia Bună.

 Mi se pare foarte important ca în epoca consumerismului un copil să fie conștient de valoarea lucrurilor, de modul în care se câștigă banii dar și de faptul că ideile sale pot fi transformate în bani și că poate începe chiar să își facă un plan de economii.

Dar noi, adulții, ce putem face dacă am pierdut trenul acestei informări la timpul când încă ne formam gândirea?
 Școala de Bani    își așteaptă și învățăceii adulți în  sucursalele BCR din țară pentru a le oferi  informațiile de care au nevoie pentru a avea o gândire nu doar pe termen scurt ci și una pe termen lung, cea din urmă fiind un pas important pentru a obține independență financiară.
Poți accesa Școala de Bani și online, aceasta punându-ți la dispoziție o serie de teste și de întrebări cu ajutorul cărora să poți stabili punctul în care te afli, obiectivul pe care vrei să îl atingi și mijloacele prin care poți face acest lucru.

Pentru că degeaba ai o mulțime de cunoștințe și idei dacă nu le dai mai departe și nu le pui la treabă în folosul comunității,  Scoala de Bani face exact acest lucru: oferă informațiile în mod gratuit pentru ca prosperitatea individuală să ducă la prosperitatea comunității iar eu, la rândul meu, dau această informație mai departe către voi. Eu mă potrivesc foarte bine cu imaginea de mai jos dar fiecare dintre voi sigur aveți alte scopuri și nevoi așa că ar fi bine să intrați și să vedeți despre ce este vorba.

Care sunt pașii pentru a deveni independent financiar?

Pe scurt aceștia sunt:

 • Motivația
 • Obiectivul
 • Stabilirea unui plan.

Mai multe detalii gasiți în următorul material:

 

Un pas la fel de important este și informarea constantă privind opțiunile pe care le ai iar prin acest articol exact asta fac: vă informez despre oportunitatea de a vă educa atât pe voi cât și pe copiii vostri în ceea ce privește finanțele.

Sper să vă fie de folos și să îmi povestiți peste ani cum v-ați îndeplinit obiectivele datorită Școlii de Bani BCR.

Super Blog 2018 proba 6.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Școala de bani – primul pas spre independenta financiara

 • October 23, 2018 at 5:50 am
  Permalink

  Foarte util si interesant acest proiect! E esential sa stim cum sa gestionam banii, iar copiii sa invete de mici ce inseamna valoarea banilor.

  Reply
  • October 23, 2018 at 7:26 am
   Permalink

   asa este. macar copiii sa aiba alte șanse în viață și să privească cu încredere spre viitor.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: