Scoala si eroii

Orice s-ar spune, copiii din ziua de azi sunt mult mai atrasi de imaginile vizuale decât eram noi la vârsta lor. Asta si pentru ca au crescut într-o lume plina de culoare, o lume în continua miscare si schimbare. Desi spunem ca sunt pretentiosi si mofturosi, adevarul este ca nu îi putem priva de bucuria de a se înconjura de lucruri care le plac, care sa îi atraga, cum ar fi penare, ghiozdane, caiete pe care sa fie imprimate personajele lor favorite din povesti sau desene animate.

Sa luam un exemplu. Va amintiti cum aratau manualele noastre de limba engleza sa spunem? Erau pline de teorie, de scheme, de “purici mici”, cum spune copilul meu la litere. Foarte rar se strecura câte o imagine pe acolo, si aceea era alb- negru, fara sa ne atraga în vreun fel. Daca am pune în mâna unui copil de astazi un astfel de manual nu am avea nici un succes. Nici nu ar fi curios sa îl deschida macar. Dar daca fiecare lectie ar fi predata de unul din personajele îndragite ale copilariei lor? Daca personajele din desene animate sau din filmele pentru copii ar coborâ în pagini de carte si i-ar îndemna sa fie curiosi si sa desluseasca tainele din spatele “puricilor”?

Atunci cu siguranta lucrurile s-ar schimba radical. De dragul personajului îndragit, atrasi de culorile si imaginile de acolo copilul altfel va aborda fiecare lectie.

Cam acelasi lucru se întâmpla si la capitolul rechizite. Începutul de an scolar bate la usa, vacanta este pe sfârsite iar parintii se gândesc deja la lista aceea pe care au primit-o la sfârsitul anului de la doamna învatatoare cu necesarul de materiale pentru noul an. Sigur, poate ca au mai ramas unele din cele de anul trecut. Dar copilul sigur nu a ramas la fel si nici preferintele lui.

Al meu copil era înebunit dupa minioni. Ma uitam zilele trecute la penare cu minioni, cu gândul sa trec pe lista de cumparaturi. De unde atâta. Declaratia lui a venit sa îmi rastoarne toate planurile: “Mama, eu am un nou erou. Este Inspectorul Gadget.”

M-am grabit sa îi pun în vedere sa nu se astepte sa ma dau peste cap sa îi caut accesorii pentru scoala cu fiecare nou personaj pe care îl îndrageste saptamânal, dar cum stiu ca Spiderman este una din marile si constantele lui iubiri, sper sa o scot la capat cu usurinta. Noroc ca oferta magazinelor Noriel este extrem de generoasa si avem de unde alege pentru a-i face pe micii scolari sa fie atrasi de scoala si prin intermediul acestor obiecte atât de necesare.

spd04731frz04731_fata crs04731

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: