E înca vara. Sa biciclim deci

Da, a venit si septembrie. Deocamdata e tot vara, tot canicula, tot bine si soare cât cuprinde. Oamenii se plâng de caldura asta coplesitoare, de vara asta care nu mai pleaca. Eu nu înteleg si pace de ce se plâng. Luni de zile asteptam cu dor vara, asteptam caldura, asteptam sa ne rasfatam la soare dar, mai ales, sa facem miscare în aer liber, sa ne întâlnim unii cu altii la iarba verde, sa ne bucuram de roadele si dulceata fructelor si legumelor proaspete.

Si, in loc sa ne bucuram ca toate astea se prelungesc, în loc sa ne bucuram ca vacanta se prelungeste, începem sa ne uitam în calendar si sa visam la întuneric, foc în semineu si haine groase. Daca ar fi dupa mine mi-ar placea sa fie asa tot anul si nu m-as plictisi. Cum sa preferi caciuli si fulare când poti arunca un tricou sau o rochita pe tine si gata, poti iesi afara în câteva minute? Cum?

Îi admir însa pe cei ce profita de aceste zile pentru a face înca miscare, pentru a pleca în drumetii pe biciclete sport, pentru a mai fura câteva zile de vacanta la malul marii acum când aglomeratie nu mai e sufocanta si poti respira mai în voie pe plaja. Mi se pare mult mai întelept sa te bucuri de ceea ce primesti decât sa visezi aiurea la ceea ce nu ai înca dar stii bine ca va veni de te vei satura.

23209

Pentru ca nu sunt în masura sa calatoresc, sa fac miscare nici nu se pune problema înca ceva luni de acum încolo, sarcina tinându-ma în casa mai mult decât pot eu psihic suporta, ma bucur de compania virtuala a prietenilor mei, citesc cu bucurie povestile lor de drumetii si calatorii, îmi umplu sufletul si ochii de frumusetea lumii asteia în care traim si de care ar trebui sa fim zilnic multumiti.

Chiar zilele acestea urmaresc un grup de temerari bibliotecari ce au plecat pe biciclete sa cucereasca kilometri pentru promovarea cartilor, bibliotecilor si a miscarii. Au ajuns într-o zona nordica a Europei unde caldura si soarele sunt amintire, întâmpinati fiind de ploaie si frig. Asa ca ma uit cu bucurie pe geam si apreciez ca e înca vara si cald, chiar daca în calendar scrie Septembrie. Si le trimit cu gândul si lor o raza de soare si un dram de caldura.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: