Teren de tenis acoperit

Sunt zile în care energia debordanta a lui Dante ma face sa ma gândesc cu un pic de teama la toamna si iarna ce vor veni. Acum petrece aproximativ 4 – 5 ore în parc alaturi de copii de seama lui alergând, luându-se la întrecere, catarându-se, stând în cap si în mâini spre mirarea si usoara disperare a noastra, a parintilor. Dar ne amintim cum eram si noi la vârsta lor si ne linistim.

Adevarul e ca eu recunosc importanta miscarii în dezvoltarea armonioasa a unui copil dar si pentru sanatatea lui. Am citit nu de mult un articol în care se spunea ca sistemul limfatic, mult mai activ la copii, se activeaza cel mai bine prin miscare. Iar el, sistemul limfatic este si cel responsabil cu imunitatea organismului. Ceea ce este logic. Si tot logic este sa lasi copilul sa faca cât mai multa miscare tocmai pentru a-si activa sistemul limfatic si a-l feri de boli, raceli, alergii si altele asemenea. Ma revolt teribil când aud parinti sau bunici strigând la copiii lor sa nu mai alerge ca transpira si racesc, îmbracându-i totodata cu sapte cojoace, când, de fapt, mecanismul este exact invers.

Acum începe scoala si curând se cam termina cu vremea buna si prielnica zburdatului prin parc. De aceea ne gândim serios sa îl orientam catre un sport care sa îl atraga si cu ajutorul caruia sa îsi consume energia si altfel decât sarind de pe canapeaua din sufrageria apartamentului nostru.

Pentru ca la scoala la care învata exista instructor de tenis de câmp, ma gândesc sa îl înscriu la acest sport, mai ales ca si-a exprimat dorinta pentru asta, luând exemplul altor câtiva copilasi mai mari de la bloc. De aceea m-am bucurat sa aflu ca exista si posibilitatea de a avea un teren de tenis acoperit unde chiar si iarna sportul acesta sa poata fi practicat fara probleme.

Ma bucura sa aud ca exista o preocupare tot mai mare pentru a fi asigurate spatii propice practicarii diverselor sporturi de catre persoane de toate vârstele. Sper ca, odata cu copiii, sa se mobilizeze si parintii mai mult pentru a lua în considerare beneficiile practicarii oricarei forme de miscare si constientizarii avantajelor aduse de aceasta.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: