Joi, 8 august

O nouă zi aici, în mijlocul naturii. Parcă încep să mă obişnuiesc cu locul, nu mi se mai pare aşa ciudat să mă duc în noua baie,  mă bucur când ajung în bucătăria spaţioasă. M-am trezit cu mai mult elan şi chef de viaţă. Îmi tot promit să nu mai fiu morocănoasă sau frustrată că stau prea mult acasă.

Mai ales după discuţia de azi cu vecinele am înteles că nu sunt singura în situaţia asta. Eu pun pe seama faptului că încă nu conduc dar cam toate au copii de îngrijit, case de curăţat, mâncare de gătit şi se află în aceeaşi situaţie.

Apropo de mâncare. Am avut două tentative eşuate de a găti si am inceput să fiu frustrata şi din cauza asta. Am făcut nişte paste care erau foc de iuţi )cel mai probabil de la sosul Tabasco) şi nişte carne de vită marinată în bere aromată care a fost un eşec. Asta pe lângă legumele congelate care au ieşit yach trase la tigaie. Măcar orezul a fost comestibil.

Drept pentru care aseară am plecat hotărâţi la magazine să luăm rafturile la puricat. Doar că de cum am intrat am nimerit la rafturile cu produse de pictat, de craft si alte nebunii. Nu ştiam la ce să mă uit mai întâi: o mulţime de pensule, de acuarele, de pânze sau lemn pe care se poate picta, plăci speciale pe care se poate tăia şi cuttere, o multitudine de materiale textile, tot felul de chestii pe care le vedeam numai în tutoriale. Cred că am stat mai mult de o oră pe acolo. De asemenea deja sunt rafturi intregi cu decoratiunni pentru toamna.

Data viitoare mă duc şi cu aparatul foto să fac poze la raffturile cu produse de crafting. Adică pardon, telefonul.

Azi sper să îmi iau şi telefon care să meargă să sun, cartela mea de România nu merge aici din cauza telefonului Huawei pe care il am.

Tot azi sper să reuşesc să şi conduc un pic maşina, să încep să mă obişnuiesc cu ea dacă tot am primit permisul (prin curier, 300 de lei).

Până la urmă am poposit şi la rafturile cu mâncare aseară. Dar deja se făcea târziu şi nu prea am stat la multe să le studiem. Am găsit totuşi pastă de tomate fără alte adaosuri, am găsit boia cu care am de gând să fac nişte cartofi la cuptor. Am luat carne de burgeri, pulpe şi piept. Am cheltuit peste 100 de dolari doar pe mâncare, ceea ce mi se pare enorm. Ne-am păcălit cu nişte chestii din mălai cu gust de săpun şi sunt tare ofticată dar probabil că ne vom mai păcăli şi pe viitor cu multe produse.

Mi/am cumparat un ceas cu 12 dolari  ca nu aveam ceva elegant, doar unul sport.  Erau o multime de ceasuri cu ştrasuri si bratari atasate, mergand pana la 40 de dolari.

Am luat swt de acrilice cu 5 $, swt de pensule si bureti cu 5$  si set f două panze cu aproape 5 $.

dav

Nici azi nu cred ca e zi de piscină, e a treia zi înnorată şi cu un pic de vânt. E ok vremea , dar parcă nu aş vrea să plece vara aşa de repede şi să ne mai bucurăm de bălăceala la piscină.  Ne bucuram in schimb de multimea de ciuperci care apar din cauza umezelii.

Copiii iar s-au trezit puşi pe ceartă, în special Dante care acum regretă că l+a învăţat pe Horia să umble pe jocul Minecraft. De câte ori intră Horia face câte un dezastru în casa lui Dante şi iese cu scântei. Mă doare de amândoi dar ce le pot face?  Horia se mai joacă cu lego şi îl imită pe Dante în toate cele, spre disperarea fratelui mai mare.

Trebuie neapărat să facem nişte cumpărături de haine pentru Dante. Au început copiii să observe că poartă aceleaşi tricouri şi aceeaşi doi pantaloni. Sau trei…

Casa e uşor de întreţinut doar avânt să am.

Mă bucur că am vorbit cu Violeta despre planul meu cu gifturile pentru cei de aici şi am prins curaj să pictez, să îmi uşurez munca. Doar indrazneala mai multa îmi trebuie, ceva viziune la culori şi mai multa increde că e bine ceea ce fac.

Cam atât pentru dimineaţă.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: