Importanta pantofilor de calitate la copii

Zilele astea sunt fascinata de povestea unei calatorii, mai exact a unui pelerinaj pe teritoriul Spaniei. Ceea ce imi face un dor nebun de duca, de locuri noi si necunoscute. Chiar si cu doi copii ma imaginez plecand intr-o excursie. Tot citind in carte observ ca e foarte importanta intr-o astfel de drumetie incaltamintea. Asa ca ma felicit de fiecare data ca nu consider capitolul pantofi copii un moft.

Consider ca, mai ales atunci cand copilul abia a invatat sa mearga, in primii ani cand isi formeaza mersul, cand activitatea fizica este pe primul plan, incaltamintea de calitate, cu talpa ergonomica, moale, este foarte importanta.

Nu agreez ideea de a avea un morman de incaltari, indiferent de anotimp, toate luate la preturi de nimic din piata. Exista foarte multe riscuri pentru pielea sensibila a picioarelor copiilor, exista riscul sa le deformeze mersul dar chiar si laba piciorului, ca sa numai spun de importanta vopselurilor si substantelor chimice folosite la fabricarea incaltamintei.

Nu cred ca este vreo economie financiara sa cumperi zeci de perechi de proasta calitate. Ba dimpotriva, mai bine cumperi doua perechi  pe sezon dar de buna calitate, pe ccare sa le alternezi.

Redau cateva caracteristici ce se pot regasi la pantofii de buna calitate:

  • Pantofi pentru copii cu exteriorul din piele intoarsa
  • Talonet anatomic acoperit cu piele naturala
  • Talpa din cauciuc, cusuta, flexibila si aderenta
  • Sistem de inchidere cu arici.

Desi pare un moft, pantoful din piele ramane de departe cel mai prietenos cu pielea copilului, lasand piciorul sa respire, fiind flexibila si mult mai durabila pentru un mic zburdalnic.

Talpa flexibila si aderenta este de asemenea foarte importanta, avand in vedere ca un copil mic este foarte dornic sa exploreze mediul inconjurator, neputand anticipa insa pericolele suprafetelor pe care se aventureaza. O talpa aderenta poate salva de multe ori situatia.

Sistemul cu inchidere cu arici salveaza in primul rand nervii parintilor, nefiind nevoiti sa se aplece la tot pasul sa lege sireturile, asa cum am patit eu intr-o iarna la o pereche de ghetute de-ale copilului. Erau superbe, din piele, de foarte buna calitate, dar nu am tinut cont de acest aspect si m-am trezit cu niste buclucase sireturi rutunde care se desfaceau la fiecare pas. In plus, sistemul cu arici incurajeaza si copilul sa se incalte si sa se incheie singur.

pantofi-copii-avus-4117_54

Sigur, fetitele sunt mai cochete si isi doresc pantofi de toate culorile, cu fundite si bobite, de aceea probabil colectia  de incaltaminte e mai mare decat a baieteilor. Dar Noriel acopera si acest aspect cu oferta bogata de incaltaminte, pentru toate gusturile.

pantofi-copii-51015-basic-3z3014

In plus transportul este gratuit pentru incaltamintea din piele.

logo

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: