Concurs Cartoon Network

De cand am copii am conștientizat foarte mult cât de importantă este creativitatea în viața unui om.  Am înțeles astfel că bazele unui om independent, cu inițiativă, cu dorința de a imbunătăți și îmbogăți lumea în care trăiește se construiesc încă din primii ani de viață.

L-am incurajat pe Dante, copilul meu de 8 ani și jumătate, încă de la primele semne trasate pe hârtie. Am învățat să văd dincolo de aparentele ”mâzgălituri”, am inceput să citesc și să mă documentez despre interpretarea desenelor copilului. Asta pentru că am înteles repede că desenul, pentru el, era un limbaj de exprimare a emoțiilor și sentimentelor, de comunicare a anumitor dorințe chiar.

A început să țină creionul în mână foarte devreme, în jurul vârstei de un an, iar la aproape doi ani facea chiar forme inteligibile.

Unul din desenele care mi-au atras atenția și pe care nu le-am uitat, văzând în el un potențial de transformare în ceva mai mult, a fost executat în jurul vârstei de trei ani.

A participat la multe concursuri nu neapărat pentru câștig cât pentru plăcerea de a-și expune ideile, de a fi provocat de tema concursului. A înțeles ca fiecare participare e un câștig în sine.

Acum Cartoon Network a venit cu o frumoasă provocare către copii, aceea de a crea viitoare personaje de desene animate. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni: desenează un personaj nou, realizeaza propriul tau film, scrie o poveste. Premiile sunt mai mult decat atractive pentru participanti: cate o tableta grafica. 

I-am amintit lui Dante de desenul lui de la trei ani, de care uitase, evident. I-a placut si lui si, pornind de la el, a realizat un nou desen, adaptat varstei lui de acum si preocuparilor actuale.

Ceea ce ma bucura cel mai mult este ca, de cand a facut desenul pentru concurs, si-a recapatat entuziasmul pentru desen.

Concursul se incheie pe 2 iulie si se adreseaza copiilor cu varsta intre 6 si 14 ani.

Grabiti-vă!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: