Jurnal de sarcina (2)

Am avut o perioada plina si, desi a început vacanta, activitatile si actiunile în care m-am implicat înca nu au intrat în vacanta. Dar sunt bucuroasa ca energia mi-a revenit, ca starea mea de sanatate este excelenta si îmi permite sa fac tot ce îmi propun si depinde de mine.

Aseara am fost la o noua ecografie. Cea de 4 luni. Bebe este bine, vioi si în parametri normali, creste frumos si cuminte acolo în culcusul lui.  Mie mi-au mai trecut greturile matinale, am început sa manânc aproape normal, mirosul acela exacerbat din prima perioada a cam disparut, ceea ce e un lucru bun.

Acum sa stiti ca nici greturile matinale nu sunt chiar asa un bau bau. De ce? Pentru ca ele sunt cumva un semn ca micuta viata din interiorul femeii este în regula. Acum doua zile nu am avut greturi si am vazut ca pot deschide frigiderul fara sa simt vreo repulsie. iar asta m-a îngrijorat atât de tare încât toata ziua aproape am stat cu mâna pe burta sa simt macar un impuls. Da, ajungi sa iubesti starile de rau daca stii ca astea sunt un indiciu de bine.

De acum încolo, eu fiind mai slaba (doar 61 de kg la 170 de cm) miscarile se simt mai devreme si mai cu usurinta. Ceea ce îmi va da, desigur, o noua obsesie: aceea de a simti miscarile din interiorul meu. Sunt obsesii normale pentru ca instinctul de mama si grija pentru puiul mic se instaleaza înca din primele zile de sarcina, nu doar dupa ce nasti.

Analizele de pâna acum au iesit toate bune, nu e nici un motiv teoretic de îngrijorare. Totusi am primit sfatul domnului doctor de a ma menaja, de a ma odihni cât mai mult si a nu face eforturi, de a nu ma stresa mai ales. Preventiv, în urma experientei dânsului cu celelalte paciente având vârste apropiata cu a mea.

Asa ca, desi ieri am crezut ca esecul pe care l-am experimentat este ceva ce ma va afecta profund, sfatul medicului a venit ca un dus rece de a ma trezi si a vedea care îmi este pentru moment cu adevarat prioritatea: am o responsabilitate fata de puiul din mine.

Asa ca ma bucur de vara, de fructe, dar mai ales de rochite. Am început sa îndragesc asa de mult rochitele si am achizitionat vara asta cât nu mi-am luat în ultimii ani.

PS: în sacosele nu am decât niste cartoane usoare si prajituri. deci nu car greutati 🙂

IMG_20150630_191320 IMG_20150630_191245

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: