Binging cu gelato Siviero Maria

Sunt frumoase, unice, spumoase dar, mai ales sunt haioase. M-am indragostit de Fetele Gilmore de la prima vizionare, acum multi ani, pe cand televizorul la care ma delectam era cu tub si ecranul era cat ecranul laptopului de la care scriu acum. Dar pe atunci nu imi păsa așa de mult de imagine, de culori sau detalii, mă atragea povestea de viață a celor două. Erau vremuri când nu stiam nici despre binging nici care este diferenta dintre o înghețată și un gelato. 

Am revăzut însă anul trecul serialul la noul meu Smart Tv (care, fie vorba între noi la cei 4 ani ai lui este deja vechi si bătrân ca și dotări), din cu totul altă perspectivă, aceea de mamă.

Cu ani în urmă eram fascinată de felul liber în care Lorelay își creștea fiica, de cumințenia și cooperarea acesteia din urmă. Am fost apoi șocată când Rory a avut perioada de rebeliune, de căutare a propriului drum în viață. Nu știam că, oricât te-ai strădui ca părinte să păstrezi cea mai bună relație cu copilul tău, vine si momentul în care acesta preferă să facă propriile alegeri și greșeli pentru a se descoperi pe sine.

Privit cu noua tehnologie, pe laptop sau chiar telefon uneori, serialul mi-a dezvăluit multe detalii ce îmi scăpaseră cu ani în urmă. Dar nu doar detaliile de culoare, decor și imagine mi s-au accentuat in minte, ci și personajele si comportamentele lor. Admiratia mea față de Lorelay (mamă singură, femeie de afaceri, fiica unori oameni bogați) a șchiopătat pe alocuri când am analizat deciziile ei in anumite situatii, actiunile ce pot fi nu tocmai bun exemplu in relatia mama-fiica.

De multe ori serialul m-a prins cu o cafea alături dacă mă delectam în timpul dimineții sau cu o cupă de înghețată dacă reușeam să prind o oră de binging la amiază.

De curând însă am aflat despre ceva mult mai bun: gelato. Auzisem de multe ori despre gelaterii dar nu stiam diferenta dintre inghetată și gelato. Un gelato conține un procent de grăsime mai mic decât cel al unei înghețate (gelato are aproximativ 7% grăsime, în timp ce înghețata are cel puțin 10%). Diferența este dată de proporția de lapte, smântână și ou.  Totodată, gelato este mai cremos și mai aerat în comparație cu înghețata, iar asta îl face un desert care se poate mânca imediat după ce a fost scos din congelator. Pentru că are mai puțină grăsime aromele se simt mult mai puternice.

sursa foto: gelatissimo.com

Cum pastele vin de la italieni la fel si gelato vine  de la italieni. Cea mai cunoscută marcă este Siviero Maria, cu o istorie de peste 50 de ani când creatorul acesteia, Guglielmo Visani, a creat înghețata italiană autentică, realizată manual, denumită astfel în numele soției sale, Maria. Cum s-ar spune este multă dragoste în savoarea ei.

De bună este evident că este divină. Cel mai greu este să te decizi la ce aromă să te oprești, care din ele să se potrivească cu serialul tău preferat: ciocolată, fistic, fructe de pădure și alte nebunii. 

Alegerea mea este însă simplă: cappuccino. La câtă cafea se bea în serialul meu preferat este imposibil să nu mi se facă poftă de această aromă.

 

Pentru că am aflat că s-a lansat sezonul 8 din Fetele Gilmore, e cazul să îmi fac provizii serioase de gelato Siviero Maria. Pe căldura de afară și pe căldura ce o voi simti datorită emoției stârnite de acțiunea din serial merge perfect o doză de răcorire cremoasă.

Să intrăm în atmosfera romantică cu ajutorul unui film de prezentare:

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: