Investitiile financiare – un domeniu de interes

Pune banii să lucreze pentru tine!

Investițiile financiare pun banii la treabă

Cu toții visăm la independență financiară. Ne dorim ca, în timp ce noi ne bem cafeaua dimineața sau ne savurăm un prânz liniștit la o terasă, banii noștri să producă alți bani.

Aud tot mai des în jurul meu despre investiții financiare, despre venituri pasive, despre acțiuni la bursă.

Tuturor ne-ar plăcea ca o parte din banii noștri să lucreze pentru noi și să primim rapoarte doar pe plus.

Dar, adevărul este că foarte puțini dintre noi avem educația necesară pentru a face acest lucru.

Tipologii diferite de investitori

Suntem diferiți, cu firi și tipologii diferite. La fel e și în ceea ce privește banii. Unii din noi investesc fără să clipească 1000 de euro, fiind încrezători în câștig sau asumându-și cu ochii închiși pierderile.

Alții însă, ca mine, se gândesc de 15 ori dacă să investească 10 euro și până la urmă nu îi mai investesc nicăieri. Dar sfârșesc prin a-i cheltui aiurea pe te miri ce nimic.

Importanța unui mentor

De aceea e nevoie ca, atunci când o pornești pe drumul investițiilor, să ai pe cineva care să te îndrume. Să ai pe cineva care face asta de mai mult timp, care știe deja calea. Știți cum se spune: uneori cărările bătătorite sunt cele mai sigure.

Și mai e o vorbă care mie îmi place: oamenii deștepți învață din greșelile altora. Ce rost are să te lovești și tu cu capul de aceleași ziduri de care s-au lovit alții când poți învăța să le ocolești, să le eviți?

Cu alte cuvinte avem nevoie de un mentor în afaceri. Eu una, recunosc, nu am avut niciodată un mentor. Nu zic doar de afaceri. Zic în general. Mentorul poate fi chiar bunicul tău care îți dă mai departe experiența lui de viață. Poate fi profesorul tău care să te aprecieze și susțină și să îți deschidă calea spre un viitor așa cum îl meriți.

Când vine vorba de afaceri însă e foarte important să ne luăm informațiile de la oameni care au făcut deja pași importanți pe drumul ăsta.

Tipul de afacere cu tradiție

Una din sistemele de busines care îți oferă posibilitatea să intri în legătură cu oameni care au bătătorit cărarea înainte ta este network marketing. De ce? Pentru că automat acolo găsești pe cineva dispus să te învețe. Chiar dacă o face și din propriul interes, pentru a-și mări echipa și a avea în echipa proprie oameni cu o viziune unitară, oameni pregătiți, beneficiul tău este foarte mare.

Eu mereu am zis că cea mai bună școală pentru tineri este să intre într-un astfel de sistem. Sunt multe aspecte pe care le învață acolo: să vorbească  în public, să își construiască o echipă, să lucreze în echipă, să recruteze, să vorbească cu cât mai mulți oameni, să își facă planuri pe termen scurt și lung, să ia modele de la oameni care au reușit.

Acum s-au dezvoltat multe afaceri de tipul acesta, inclusiv în domeniul investițiilor. Să îți găsești un mentor care să te învețe în ce să investești, cum și cât să investești, e mare lucru. CristianCo ne oferă pe site informații specifice, arătând concret în ce a investit, ce beneficii a obținut și putem obține și noi din acele investiții.  Mi-a plăcut mult ideea că poți investi în imobiliare fără să ai bătăi de cap cu închirierea caselor sau apartamentelor cumpărate.

În concluzie

Să ne facem viața cât mai ușoară ar trebui să fie pe agenda noastră zilnică. Iar banii sunt parte din stilul nostru de viață. Ce facem cu ei, cum îi gestionăm, cum îi iubim sau nu, cum îi acceptăm, merităm sau gândim că nu merităm, depinde doar de noi. Am fost crescuți diferit în ceea ce privește atitudinea față de bani și de aceea avem percepții diferite. Dar, chiar și așa, tot putem alege o cale de a crește, de a ne pune deoparte bani pentru mai târziu.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: