Om de zapada si casuta din bete de inghetata

Vă prezint și azi două decorațiuni pentru Crăciun, de lucrat cu copiii.

Bețele acestea de înghețată sunt foarte îndrăgite de cei mici. Puțeți face tot felul de craft-uri cu ele. Se pot lipi, se pot picta, se pot rupe și  așeza în tot felul de forme. Le găsiți în librării sau în magazinele de materiale pentru lucru manual.

Omul de zăpadă din bețe de înghețată

Năzdrăvanul ăsta de Om de zăpadă se face atât de simplu că l-ar putea face copilul și singur. Dar are nevoie de ajutor la lipit bețele. Noi am folosit pistolul cu silicon. Pentru a-i da rezistență am lipit pe spate un carton, dar puteți lipi și bețe în diagonală.

Lipiți, îl pictați în alb și așteptați.  După ce se usucă acrilic-ul (relativ repede), lipiți un băț oblic, pictați cu negru pălăria. Desenați ochii, gura și …cam gata. Depinde de copil ce idei mai are pentru a-l decora și a-l face mai amuzant.

Pe cât de ușor se face pe atât de simpatic e rezultatul.

Căsuța din bețe de înghețată

Mi-am dorit să fac și o căsuță mică, albă, elegantă, cu detalii minuscule.

Îmi place foarte mult să lucrez miniaturi. Ador să decupez ferestre minuscule, ușițe pentru zâne și căsuțe pentru pitici.

Am folosit tot bețe de înghețată. Le-am lipit una lângă alta și le-am întărit pe spate cu alte bețe. Acoperișul e tot din bețe rupte corespunzător. A urmat pictarea cu alb.

După uscare am trecut la decorat. 

Am decorat cu  pompoane minuscule, albe și roșii. Aș fi folosit și perle, dar parcă nu m-am indurat să nu le păstrez pentru bijuteriile mele VavalyArt.  Două crenguțe de brad au decorat frumos. Pe acoperiș am așezat o fundă roșie.

Cel mai mult mi-a plăcut să meșteresc fereastra. Cu fire plușate  am conturat, iar pentru plasă am folosit o panglică sac pe care am vopsit-o cu alb.

Rezultatul este foarte drăguț și elegant.

Sper să vă inspire și pe voi și să faceți astfel de decorațiuni. Copiii cresc foarte repede și e păcat să nu profităm să ne mai jucăm și noi alături de ei.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

One thought on “Om de zapada si casuta din bete de inghetata

  • December 10, 2021 at 7:32 am
    Permalink

    Poate fac si eu omul cu Vlad, dar nu stiu daca am suficiente bete de inghetata (de la inghetata de asta vara :))))

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: