Cadouri de Crăciun pentru băieți la 10- 13 ani

Chiar dacă au crescut și cunosc cine stă în spatele darurilor de Crăciun, copiii așteaptă cu aceeași nerăbdare să descopere cadourile sub brad.

Bye bye jucării! Bun venit…

Dar oare ce punem în locul jucăriilor care le-au rămas mici? E o provocare să mai faci cadouri băieților de 10 – 13 ani. E o vârstă la care parcă ar mai vrea să rămână un pic în lumea copilăriei dar se și grăbesc să pătrundă în lumea celor mari.

Am adunat pentru voi câteva idei care sper să vă inspire în perioada următoare.

Un ceas cadou

Ceasul are două funcții importante pe care le împlinește. În primul rând îl ajută să își gestioneze mai bine timpul, fără să deschidă pentru asta tot timpul telefonul. Care știm și noi, adulții, cum ne fură. Și, dacă ne amintim bine de orele de la școală cât de greu treceau, parcă ceasul devine și mai folositor atunci când așteaptă pauza.

În al doilea rând ceasul este un accesoriu elegant. Băieții încep să fie atenți la aspectul lor fizic, la hainele și accesoriile pe care le poartă. În special după 12 ani aș spune. Ceasul face parte din educația estetică a adultului care va deveni. Nu trebuie să fie un ceas de valoare, dar e bine să le formăm gustul și cu alt fel de ceasuri decât cele sport. Cel puțin asta este părerea mea.

Ceas pentru baieti, ADM, SchoolWatch, ajustabil, argintiu

Role/ patine

Toți puștii sunt pasionați de mijloace de locomoție altele decât propriile picioare. Sunt convinsă că o pereche de role îl va încânta maxim. Iar patinele sunt chiar necesare, având în vedere ca la patinoar e foarte greu să găsești o pereche de patine potrivite ca mărime, și sunt de cele mai multe ori foarte incomode.

Role reglabile RCO, 40-43, Albastru, SS5006L-A

Sac de box

Băieții au nevoie de multă mișcare la această vârstă. De asemenea acumulează și multe frustrări, sentimente cu care nu știu ce să facă. Cel puțin băiatul meu lovea toate pernele din casă. Așa că i-am oferit cadou de ziua lui un dispozitiv pentru box. A fost super fericit.

Sac de box Everlast Reflex Bag, reglabil, arc heavy duty, asamblare usoara

Gadgeturi

De data asta nu vorbesc de ecrane. Copiii știu mai bine ce le trebuie când vine vorba de tablete, laptopuri sau alte asemenea. Vorbesc despre boxe, căști, microfon, suport pentru tabletă, o tastatură cu lumini, un mouse de ultimă generație. Toate astea îl vor bucura cu siguranță.

Casti gaming Over the Ear, Kosiil, Bluetooth, Fara fir, Microfon, Stereo Hi-Fi, PC/Telefon, Alb

Roboți de construit

Nu prea știu să fie băiat să nu fie interesat de tehnologie, de   roboți sau de construit. Roboții  le satisfac toate aceste plăceri ale lor. Se găsesc acum tot felul de modele, mai simple și accesibile sau mai complicate și la prețuri mai mari. Dar merită din plin. Le deschide noi orizonturi, le deschide pofta pentru un domeniu ce ia tot mai mult amploare, și anume robotica.

Robot Humanoid H3S, Alb, Aluminiu, 16 servomotoare, Neasamblat

Le puteți face cadou chiar un curs de robotică.

În Sibiu există un astfel de curs, în cadrul Logiscool Sibiu. Am făcut o vizită acolo și mai că îmi venea și mie să mă joc cu roboții, să îi pun la lucru. E o atmosferă de joacă serioasă, copiii învață alături de instructorul lor cu mare pasiune. Instructorul nu e nici el departe de copilărie, de vreme ce este elev de liceu. Iată dar, cum o astfel de pasiune le oferă chiar posibilitatea să își câștige proprii bani de la vârste foarte mici. Cursul de robotică îmbină cu succes construcțiile lego, programarea și robotica.

Cursul de codare

Dacă tot a venit vorba despre cursuri, un curs care nu ar trebui să lipsească din portofoliul copiilor noștri este cel de programare. Suntem conștienți cu toții că în viitor vor fi meserii care încă nu s-au inventat. Viitorii adulți vor folosi tot mai mult tehnologia.

Efortul mental pe care îl depun copiii acum pentru a învăța limbajul de programare este aproape minim. Ușurința cu care învață un om la 12 ani nu se compară cu învățarea de la vârsta adultă.

Efortul financiar al părinților poate fi susținut de către bunici, unchi, mătuși. Vorba ceea: e nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. Ar fi mult mai util ca, decât să le cumpere cadouri costisitoare de care copiii uită în câteva zile, bunicii să contribuie financiar la plata unui abonament lunar pentru cursuri ce pot asigura viitorul nepoților lor.

Logiscool are acum în derulare o  campanie dedicată cursanților si prietenilor familiei lor denumită: Oferă Darul Cunoașterii.

Campania Oferă Darul Cunoașterii

Toți elevii Logiscool Sibiu actuali care se înscriu la un workshop sau la o tabără, care incepe pe 3 ianuarie 2022, si toți elevii noi care se vor înscrie la noul semestru de programare care începe pe 3 februarie 2022, primesc un cadou special pentru Crăciun și o invitație VIP prin care își pot invita cei mai buni prieteni să participe la o lecție gratuită de programare.

Iată ce ne spun cei de la Logiscool Sibiu:

”Dacă îți dorești să oferi Darul Cunoașterii unui copil ai carui parinti nu pot sustine financiar un curs/workshop/tabara la Logiscool, dar care ar fi interesat de un curs de programare/workshop/tabara, scrie-ne și îl putem ajuta împreună. Transmite-ne pe e-mail solicitarea ta de înscriere la workshop/tabara sau curs, finalizează procesul de înregistrare și noi ne ocupăm de cadou. Te vom anunța cand poți să treci să il iei de la noi. Campania este valabilă până pe data de 21 decembrie 2021.

Acesasta campanie se adreseaza:
  • elevilor existenti care pot primi de Craciun un workshop sau o tabara cadou prietenilor-cunoscutilor-familiei,
  • elevilor existenti care nu sunt inca cursanti la Logiscool si care pot primi un curs/workshop/tabara cadou o invitatie “VIP” la o lectie demo
  • altor elevi/parinti care pot si ei primi: un curs/workshop/tabara cadou o invitatie “VIP” la o lectie demo.
Pentru toti cei de mai sus care își înregistrează copilul/nepotul/prietenul/vecinul la un curs de primăvară/workshop sau la o tabara în perioada promoțională și folosesc codul promoțional GIFT2021 vor primi un pachet cadou pe care îl pot pune sub pomul de Crăciun.”
Acest cadou poate fi oferit unui copil din mediu defavorizat dar cu rezultate bune în mediul școlar. Școlile pot depune o listă cu astfel de copii la sediul Logiscool Sibiu.
Bdul G-ral Vasile Milea Bloc 9 A parter. Telefon: 0740 178 573
Scoli de programare si cursuri IT pentru copii Logiscool
Sper să vă fie de folos sugestiile mele și să țineți cont de ele atunci când alegeți darurile pentru copiii voștri aproape adolescenți.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: