La Logiscool Sibiu copiii sunt pregătiți pentru viitor

Copiii de azi sunt pregătiți pentru meserii care nici nu au fost inventate încă. Ne aflăm în plină revoluție digitală, dar nu toată lumea conștientizează asta.

Adaptarea la tehnologia digitala – un atu pentru viitor

Pentru noi, adulții, adaptarea la tehnologie a venit cu multe necunoscute. Unii s-au speriat de digitalizare. Alții au luat-o pas cu pas și s-au adaptat. Altora le-a venit ușor să intre în ritm. Eu am fost o persoană curioasă, dornică să învăț ceva nou. Asta m-a ajutat să mă adaptez, să țin pasul cu noutățile, să nu mă sperii de noile gadgeturi și tehnologii.

Pentru copii, telefoanele smart, tabletele, laptopurile sau televizoarele inteligente, nu au secrete. Ei s-au născut adaptați  la această epocă și le vine natural să folosească tot ce îi înconjoară.

Copiii – utilizatori sau creatori?

Cum facem însă ca ei să fie curioși să afle mai mult despre cum funcționează jocurile lor, ce e în spatele unei aplicații sau care e miracolul unei melodii electronice? Copiii au o curiozitate înnăscută către această latură a lui ”cum se face”, fie că e vorba despre cum funcționează aspiratorul, fie că e vorba despre cum se mișcă omulețul de pe ecran.

De aceea cred că e important ca ei să cunoască și cum iau naștere toate ”minunile” cu care ei interacționează E important ca ei să nu fie doar utilizatori și apăsători de butoane, ci să aibă și posibilitatea să creeze, să transpună în limbaj digital ideile și pasiunile lor.

Cum a inceput copilul meu cursurile Logiscool

Anul trecut eram în America atunci când a început tăvălugul pandemiei. Totul s-a mutat online și eram debusolați că ai noștri copii vor sta cu orele la ecrane. Întâmplarea a făcut să aflu despre un mod util pentru copil de a petrece o oră jumătate pe săptămână, de a păstra contactul cu copii din România, de a se integra într-un grup, având o preocupare comună.

Logiscool a fost cea care i-a deschis lui Dante (12 ani) poarta către programare, către codare. Când a realizat primul joculeț de nici două minute, avea o satisfacție pe chip de parcă inventase programul de teleportare (visul lui).

Anul trecut școlar a urmat o formă de învățământ acasă iar dorința lui de comunicare și de proiecte comune cu alți copii s-a menținut. De aceea s continuat pe tot parcursul anului școlar 2020-2021 cursurile online ale școlii Logiscool. A avansat mult față de primul lui progrămel, a învățat multe, a avut provocări, dar și satisfacții pe măsură. 

Ce vreau să subliniez este că Dante nu are înclinații speciale spre științe, spre matematică sau fizică. Dimpotrivă, este un copil mai degrabă înclinat spre arte, spre visare, spre culoare sau muzică, spre teatru și psihologie. Cu toate acestea,  programarea s-a dovedit potrivită creativității lui, creativitate pe care toți copiii o au. Faptul că își pot construi singuri jocuri, pot alege personajele, își pot exprima propriile idei, face din acest tip de învățare unul foarte atractiv pentru copii. 

A participat și la concursul de desene, organizat la nivel internațional, concurs ce le dădea copiilor din întreaga lume posibilitatea să creeze viitoarele personajele-vedetă ale jocurilor Logiscool. A avut satisfacția ocupării locului întâi la școala pe listele căreia a participat.

Logiscool Sibiu – oferta de învățare, prețuri, program

De două luni locuim în Sibiu, iar copilul își dorește foarte mult să continue să învețe programare, dacă este posibil chiar off line, așa că am căutat Logiscool-Sibiu. 

Spre bucuria noastră am aflat că în Sibiu funcționează această școală, au fost organizate pentru copii tabere pe parcursul verii, iar din toamna se reiau activitățile pe grupe de vârstă și pe domenii.

CURSURILE LOGISCOOL SIBIU  încep în 17 Septembrie 2021 pentru toate grupele de vârstă.

Cursurile vor avea loc în clase, pentru toate grupele de vârstă, existând și posibilitatea alegerii învățământului online.

Prețul anual al cursurilor este de 290 lei/lună.

Sesiunile se țin săptămânal, câte 90 de minute fiecare,  cu un instructor pentru o grupă de 6-12 elevi.

În această perioadă vor avea loc lecții demonstrative, la care copiii pot participa gratuit: joi (2 septembrie) ora 17:30, marți 5 septembrie și joi  7 septembrie de la ora 18 precum și sâmbătă 9 septembrie de la ora 11. 

 Logiscool Sibiu oferă  cursuri de introducere în IT pentru clasele 0 și 1, programare pentru copiii din clasa a 2 a pana la liceu, robotică, și videoproducție.

De ce să alegi Logiscool? 

În cadrul școlii copiii beneficiază de o curriculă pregătită pentru 4 ani, se oferă feedback constant părinților la fiecare final de semestru și au loc multe alte activități și workshop-uri de fidelizare, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Date de contact pentru Sibiu: Dumitrita Merlusca – School Manager, Telefon: 0740 178 573, Email: hello.sibiu@logiscool.com

 

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: