Oceanul gandurilor

Zile de vara, zile de primavara sau zile de toamna … toate vin insotite de planuri, proiecte, sperante, asteptari.

SANYO DIGITAL CAMERADar vine o zi cand se anunta iarna, cand se anunta Decembrie, cand suna sfarsit de an in calendar. O zi in care iti spui ca a sunat un clopotel cu glas de argint, sau poate un clopot cu glas dogit, sau poate unul cu ecou de adanca fantana. Acel clopotel te anunta ca a venit momentul. Ca e timpul. Timpul ca din toate planurile, proiectele, sperantele, visele, sa intelegi ce s-a ales. Si de ce. Sa iei sita cea deasa din podul mintii tale si sa incepi a cerne ganduri, idei, impliniri, esecuri, actiuni sau neactiuni.

E ziua in care e timpul sa privesti catre tine insati, in oglinda sufletului tau, in fintana adanca a mintii tale pentru a afla acolo adevarul. Adevarul tau, nu al altuia. Adevarul stiut doar de tine, recunoscut tie fara partinire.

Si din oceanul gandurilor tale sa extragi esenta a ceea ce ai fost un an intreg, a ceea ce ai implinit sau ai fi vrut sa implinesti. E ziua in care furtuna gandurilor se potoleste, in care corabiile indoielilor, scuzelor, regretelor sau pizmelor ancoreaza la tarmuri linistite pentru a putea privi cat mai adanc in acest ocean infinit si totusi atat de bine cunoscut tie insati.

E un exercitiu pe care cred ca il facem cu mult mai bine odata ce vanitatea, egoismul, ecocentrismul, mandria si toate aceste corabii ratacite acosteaza la tarmul varstei. E un exercitiu ce devine mai eficient cu trecerea anilor, cand impacarea de sine numai involbureaza oceanele gandurilor zilnice, cand acceptarea si autocunoasterea te fac sa mergi cu fruntea sus prin furtuni sau arsite.

E luna bilanturilor, a balantelor, a zeciuelilor cu noi insine. Inca un an se adauga in tolba cu amintiri. Cu bune si cu rele trebuie sa il respectam, sa il iubim, sa ne amintim de el asa cum a fost. A fost al nostru si am invatat multe din el, chiar daca poate inca nu stim asta. O sa aflam. Intr-o zi. O alta zi poate de bilant, de cantarit, de meditat…

Despre Oceanul Gandurilor am fost inspirata sa scriu de Psi-luneline de azi.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: