Psi-luneli – O mana intinsa spre tine

In viata sunt momente in care simtim ca prapastia e aproape, simtim ca numai e loc de intoarcere si singura cale e in abis. O cale fara intoarcere, plina de intuneric si lipsita de speranta.

Privim in jurul nostru cu nadejde, cu resemnare, apoi cu deznadejde. Simtim cum se face gol in jurul nostru, cum esecul pune stapanire pe noi, cum toata vina lumii ne apasa pe umeri.

Nu indraznim a mai vorbi, a mai impartasi altora durerea ce ne apasa si pe care credem ca nimeni nu o intelege, ca nimeni nu a mai trait-o vreodata.

Atunci cand soarele pare ca nu se mai vede, cand norii intunecati se bulucesc pe cerul vietii noastre apare EL. Apare un OM. Un om pe care poate nici nu l-ai vazut cu alte ocazii. Un om care a trecut prin ceea ce credeai ca nimeni nu a mai trecut. Un om care iti intinde o mana de ajutor insotita de vorba buna pe care o asteptai dar la care numai indrazneai sa speri.

mana-de-ajutor

Atunci cand viata m-a clatinat, cand loviturile sub centura s-au aratat mai puternice decat as fi crezut ca este posibil, intotdeauna cineva din multime ( nu neaparat din mica multime a cunoscutilor) a intins catre mine o mana salvatoare.

Ce inseamna o mana intinsa la momentul in care am nevoie? Pentru mine inseamna propunerea unui nou proiect, inseamna un motiv de a iesi din casa pentru a ajuta la randul meu pe cineva, inseamna orizontul vietii mele mutat dincolo de limitele pe care ma simteam capabila sa le ating.

Secretul este insa in a recunoaste acea mana ce se intinde catre noi cu drag, cu disponibilitate sufleteasca si cu umanitate. Odata recunoscuta mana de ajutor lucrurile capata o noua lumina, stralucirea soarelui incepe sa se vada prin norii ce se risipesc in cele patru zari.

Le multumesc pe aceata cale tuturor celor ce au intins catre mine, de-a lungul vietii, o mana prieteneasca de ajutor. Datorita lor sunt astazi mult mai echilibrata, mai inteleapta si gata sa intind si eu, la randul meu, o mana de ajutor catre cei aflati la rascruce de drumuri, poate la margine de prapastie adanca si neprietenoasa.

Pe cei care s-au mai incumetat a scrie pe aceasta tema ii gasiti in tabel la psi-lunelile de azi.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: