Haide sa citim, Mos Craciun!

” Mos Craciu, Mos Craciun, tu esti darnic si esti bun”.  Asa fredoneaza  Dante prin casa atunci cand incepe sa se simta aroma de sarbatoare. Cum care Dante? Vaaai, Mos, Craciun, chiar nu iti mai amintesti?  Cel care anul trecut ti-a “scris” trei scrisori, desenate, desigur, pe care le-a ascuns sub pat fiind increzator in puterile tale magice si fiind sigur ca tu le vei gasi. Dar cum tu nu ai o matura de vrajitoare care sa scoata scrisorile de sub pat, probabil de aceea ai uitat sa ii aduci super-mega tractorul acela cu telecomanda pe care il desenase. Noroc ca a uitat si el. mos-craciun-shutterstock1

Eu insa vreau doar atat sa te intreb: tu ai timp sa citesti Mos Craciun? Nu, nu scrisorile copiilor care, sunt sigura,  constituie o lectura captivanta si placuta pentru oricine. Ma refer la carti. Nu, nici carti de povesti. Carti asa, cum sa spun, pentru oameni mari. Carti in povestile carora sa te pierzi cu totul, sa uiti ce anotimp este sau cate facturi ai de platit. Pardon, tu probabil nu ai de platit facturi. Dar din cauza lor noi, muritorii de rand, tot pretextam ca nu avem timp sa mai citim.

Uite, eu iti propun o afacere: anul acesta Editura Nemira (sunt sigura ca o stii) a lansat un superb volum cu povestiri despre Craciun si pe care mi l-as dori foarte mult sa il am si sa il citesc si eu. Dar, de data asta o sa facem altfel. Eu o sa comand volumul “Craciunul in cele mai frumoase povestiri”  in mai multe exemplare. Nu stiu cate, dar probabil voi putea umple un sac mai micut. Doua dintre ele ti le voi expedia chiar tie, acolo, la tine acasa in Laponia. Pai cum de ce doua? Pentru ca si Doamnei Craciun ii va placea sa il citeasca si nu cred ca va doriti sa va luptati amandoi pe aceeasi carte, asa cum fac eu cu sotul meu.

Craciunul-in-cele-mai-frumoase-povestiri

Nu stiu cand este perioada de relaxare la tine, proate cand la noi sunt 40 de grade Celsius la umbra, dar eu abia astept sfarsitul de an pentru a citi. Anul acesta mi-am pus in gand sa pun laptopul in cui pentru a ma delecta doar cu pagini de carte.

O ultima recomandare: sa citesti neaparat povestirea: “Viscol si soare de Craciun” scrisa de Elizabeth Gaskell. Nu iti spun despre ce este vorba, o sa afli singur, asa cum o sa aflu si eu. Titlul ma intriga  facandu-ma sa ma intreb: viscol si soare in ziua de Craciun? Pot face cateva presupuneri dar mai bine citesc povestea.

Vezi ca anul viitor te pun sa imi faci rezumatul cartii! Sa nu cumva sa uiti asa cum ai uitat de scrisorile lui Dante. Pentru ca altfel iti trimit si un pachet cu Omega 3 . Desi… la cat peste oceanic e pe la voi acolo nu ar trebui sa ai probleme cu memoria.

Dar te iert, Mos Craciun, ca esti darnic si esti bun.

Scrisoare catre mosul scrisa pentru proba nr. 25 din SuperBlog 2013.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: