Duzina de cuvinte – Femeia priveste mereu înainte (a)

De dimineata nu mâncase mare lucru. Îsi facuse niste ochiuri în graba si bau pe nerasuflate o cana de lapte. Încerca sa respecte în fiecare zi sfatul dat de mama sa în copilarie în privinta importantei micului dejun si sa nu se arunce în vâltoarea unei noi zile fara sa îsi ia macar portia minima de calorii. Nu stia niciodata ce o asteapta. 

Nu vroia sa para nici prea fericita nici prea îngrijorata. Stia ca o urmaresc vecinele cu mare pofta pentru bârfa de când ramasese singura si el plecase de acasa cu mare scandal. Îsi înfipse mâinile în buzunare afisând un aer de indiferenta si porni la drum cu mersul ei inconfundabil.  Pe cât de frumoasa era mersul nu îi era deloc elegant si fusese de multe ori tinta glumelor facute de câteva “surate” nu tocmai binevoitoare. Dar ea se gândea mereu ca cine  o placea cu adevarat nu se uita la astfel de amanunte. Stia ca oricum nu are cum sa treaca neobservata  cu paltonul ei sângeriu  pe strazile mohorâte.

Pe strada se desfasura un spectacol sinistru: buldozerele murdareau  albul imaculat al zapezii ce se asternuse cu o seara în urma. Peisajul dantelat  era sfâsiat fara mila, sute de ghirlande de ghiata fiind sacrificate în numele civilizatiei si al confortului urban. Îi parea rau. Ar fi vrut sa faca niste fotografii frumoase azi. Cine stie când mai vedea o astfel de zapada. Primavara batea la usa si asta era cu siguranta ultima.

Of, primavara asta îi dadea o multime de batai de cap. Cea mai mare dintre ele era aceea a garderobei. Tot ce avea lasase la vechea lor locuinta iar acum nu ar mai fi vrut sa dea ochii cu el. Prefera sa le lase pe toate acolo. Poate îi vor fi de folos cu alte femei.

Stia si de unde le poate lua pe toate odata, fara batai de cap. Acum toata lumea cumpara imbracaminte online asa ca de ce sa nu încerce si ea?  Nu avea timp sa colinde magazinele si nici placere pentru asa ceva. Acolo unde vazuse ea parea o îmbracaminte purtabila, nu ca ultimele achizitii ale asa ziselor ei prietene care îsi cumparasera haine de cauciuc spunând ca asta este ultima moda în materie de fashion.

Se simtea batrâna în lumea asta nebuna. Prefera stilul ei mai conservator atât  în ceea ce privea hainele cât si în relatii. Acum parea ca numai e deloc la moda normalitatea. Cel care plecase cu tam tam din viata ei venise cu niste propuneri atât de kinki ca nu putea nici sa se mai gândeasca la ele. Prefera sa ramâna o demodata si consevatoare, sa îsi bea în fiecare dimineata paharul cu lapte decât sa încerce noile “mode”.

Respira fericita, pasind parca mai vesela , cu mersul ei inconfundabil, bucuroasa ca a ajuns în parc, acolo unde buldozerele nu puteau ajunge si unde zapada ramasese neatinsa iar natura o astepta parca într-o frumoasa încremenire. Îsi scoase încântata aparatul  si începu sa îsi “scrie” nestingherita eseul ei fotografic. Avea un concurs de câstigat si nu vroia sa se lasa distrasa de nici o amintire sau întâmplare.

12 cuvinte de iarna dar care vestesc primavara marca clubul psi.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: