Visul american cu Work and Travel

Visul american a fost și va fi pentru multe generații un miraj, o dorință pe care cu greu ne imaginăm că o putem împlini.

Și totuși de câțiva ani încoace visul american poate deveni realitate pentru mulți studenți din țara noastră.

Copilul meu are 10 ani și de multe ori îmi spune că el vrea să vadă lumea, să cunoască cât mai multe, să călătorească, să învețe din experiență, nu din cărți. Eu îi dau dreptate pentru că știu că lumea e mare și avem multe de învățat din experiențele de viață pe care le trăim dincolo de ceea ce cunoaștem direct, dincolo de cultura și obiceiurile țării noastre.  Orice ieșire din țară parcă ne deschide mintea către alt fel de gândire, parcă ne ajută să înțelegem mai multe despre lumea asta mare.

Eu am avut o astfel de experiență peste hotare și pot spune că m-a maturizat foarte mult și mi-a deschis ochii asupra multor lucruri. Ce-i drept eu am plecat cam de capul meu, fără să îmi iau masuri de siguranță suplimentare, fără să apelez la un program special sau o agenție. Am plecat ca au-pair în Spania pentru a munci într-o familie de englezi. Scopul a fost să văd lumea, să îmi dezvolt abilitățile de limbă engleză, să cunosc alte culturi și alt fel de obiceiuri decât cele pe care le știam de acasă. În America nu am ajuns dar pe atunci nu era această posibilitate.

Din fericire acum există un program special care oferă tinerilor posibilitatea de a căpăta atât experiență de muncă cât și experiență de viață.

După ce am aflat de acest program Work and Travel Vacante Speciale i-am și spus copilului meu:

-Lasă că mai ai vreo 8 sau 9 ani și poți și tu să pleci de capul tău în America și să vezi toate câte îți dorești!

-Serios? Chiar voi putea face asta?

-Da, în vacanța de vară poți pleca să muncești și să călătorești timp de patru luni.

-Să muncesc? Păi nu o să fiu prea mic să muncesc?

-La 19 ani nu mai ești chiar așa de mic. Văd că tu ești în stare să îți faci bagajul de acum când e vorba de vacanță. Dar ca să ai parte de vacanță trebuie să câștigi și niște bani.

-E, noroc că eu sunt artist și voi putea să câștig bani ușor: pictez portrete la oameni și gata.

-Nu e chiar așa de simplu cum crezi tu. Va trebui să faci alte joburi decât ce visezi tu sau decât vei învăța la facultate. Poate vei fi ajutor la un parc de distracții, sau vei servi cocktailuri cu umbreluțe la un hotel de lux sau poate vei face curat în camere. Dar eu sunt convinsă că vei fi motivat să faci asta când te vei gândi că după aceea vei putea călători prin America pe banii câștigați. Singur, așa cum vrei tu. Adică fără părinți. Îmi imaginez că îți vei face repede prieteni de pe acolo și vei călători împreună cu ei  fiind o mulțime de oferte de vacante din care sa alegi.

-Da, asta chiar îmi place. Doar ai văzut că la școala de vară mi-am făcut mulți prieteni. Și am învățat și limba engleză mai bine.

-Exact asta vei face și cu ajutorul acestui program: vei căpăta cunoștințe avansate de limbă engleză, vei afla mai multe despre cultura și istoria țării (că tot îți place ție istoria), vei cunoaște oameni cu putere financiară și, cine știe, poate vei găsi și niște sponsori să îți pui în aplicare ideile tale de afaceri.

-Ideea asta cred că îmi place cel mai mult. La câte idei am eu în cap și la câte invenții vreau eu să fac în viața asta chiar mi-ar prinde bine să am oameni care să îmi dea bani pentru ele. Numai să nu îi cheltui aiurea, cum fac cu cei din pușculiță primiți de ziua mea.

-Eu cred că te vei maturiza și vei învăța să te administrezi singur după o astfel de experiență și vei ști mult mai bine ce să faci cu banii. Mai bine chiar decât mine. Eu am încredere în tine, dragul meu copil.

-Mulțumesc, mama! Acum chiar am un motiv în plus să învăț bine și să mă duc la facultate.

Cam acestea sunt o parte din avantajele Work and Travel și mi se pare o oportunitate foarte bună pentru tineri de care ar trebui să profite din plin.

SuperBlog 2018 proba 17

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: