Aranjamente florale din flori de săpun – Artezania

  1. Florile ne bucură, indiferent de materialul din care sunt confecționate. 

Este știut faptul că îmi place să am în casă tot felul de colțuri ale bucuriei, colțuri de liniște și culoare. Îmi place să am tot felul de obiecte decorative. Acum, în casa în care locuim, avem dormitoare la etaj. Sunt destul de mari, dar sunt gen mansardă, adică au câte un singur geam înclinat în tavan. Deși sunt luminoase, tot nu sunt potrivite a avea flori naturale care să înveselească și să înverzească locul.

Cu toate astea simțeam nevoia de niște flori. Îmi propusesem să fac eu din hârtie, dar probabil până reușesc eu să le fac așa cum mi le imaginez, mai trec vreo trei anotimpuri.

Noroc că am văzut niște aranjamente superbe de flori din săpun.

Aranjamente din flori de săpun

Da, ați citit bine: flori din săpun.

Eu știam de câțiva ani de florile astea dar, trebuie să recunosc, am fost foarte reticentă. Îmi suna cel puțin ciudat această asociere. Mai apoi am văzut și câteva poze și nu pot să spun că simțul meu estetic a fost satisfăcut.

Dar mintea omului este de neoprit. Dorința omului de a crea frumos din orice este uimitoare. Doar mă cunosc și pe mine că pot recicla și da viață unor obiecte absolut banale și fără nici un potențial.

Însă când am văzut aranjamentele de la Artezania am zis: asta e cu totul și cu totul altceva. Ce mi-a plăcut în primul rând la aceste buchete a fost delicatețea și varietatea florilor. Apoi mi-a atras atenția gama de culori. Sunt așa de multe culori, atât de diverse, atât de bine asortate, că nu știi la ce să te uiți mai întâi.

Când m-am uitat pe site am început să îmi imaginez cam unde s-ar potrivi fiecare aranjament, cu ce ar merge fiecare floare.

Aranjamentele din flori de săpun

Aranjamentele din flori de săpun sunt pe trei categorii: mici, medii și mari.

De asemenea pot fi atât în coșulețe de răchită cât și cutii din lemn, sau, urmând ultimele tendințe în moda aranjamentelor florale, în cutii tip plic. Cred că orice alegere este potrivită, pentru că frumusețea florilor este cea care dă valoare ansamblului.

Florile criogenate și lichenii

Pe site mai găsiți și o gamă variată de flori criogenate și aranjamente cu licheni stabilizați.

Despre licheni stabilizați și flori criogenate se vorbește mult în ultima vreme. Adevărul e că oamenii caută să aducă natura în casa lor, sub o formă sau alta. Sau vor să facă daruri simbolice dar cu o durată lungă de viață.

Aranjamentele cu licheni sunt mereu proaspete, mereu vii. În plus au și proprietăți speciale, antialergice, întreținând aerul din încăperile în care sunt așezați.

Trandafirii criogenați

Pe mine trandafirii criogenați nu mă duc cu gândul decât la dragoste. Undeva în adâncul meu parcă îmi doresc să mai am 20 de ani și să primesc de la un băiat îndrăgostit nebunește un astfel de trandafir. Încerc să îmi imaginez cum ar fi să păstrezi acel simbol pur al dragostei, al tinereții, al purității, ani și ani la rând. 

Dar acești trandafiri pot fi folosiți și în aranjamente florale la fel de rezistente.

Utilizările multiple ale florilor de săpun

Revin totuși la florile de săpun. Pentru că ele pot avea mai multe utilizări.

În primul rând eu le văd o foarte mare utilitate în ședințele foto. În ziua de azi noi, cei ce activăm în Social Media suntem mereu în căutare de decoruri pentru a ne face fotografiile, de produs sau personale. Un astfel de aranjament, pentru că nu se degradează, poate fi folosit în orice sezon. Culorile sunt rezistente, soarele nu le afectează.

În al doilea rând vor parfuma încăperea în care sunt așezate. Parfumul delicat al parfumului ne va duce tot timpul cu gândul la natură.

În al treilea rând… pot fi folosite pentru o baie ca în filme. Da, exact așa, o baie cu petale de flori ca în filme. Îmi și imaginez cum, după o săptămână extenuantă, mă las răsfățată și mângâiată de delicatețea și parfumul petalelor. probabil că singurul regret l-aș avea că aș strica aranjamentul. Dar oricând pot lua altul.

În concluzie pe mine m-au convins aceste flori că merită să îmi înveselească casa. Chiar și copiii au fost entuziasmați în fața acestor minunății. Sper doar ca cel mic să nu aibă ideea să ude florile.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: