În pasi de dans

Era o duminica ca oricare alta. îsi lua laptopul alaturi si începu sa butoneze cu mintea în alta parte. Parca nimic nu o multumea. Desi nu avea motive evidente sa fie nemultumita, desi avea o viata placuta si linistita alaturi de sotul ei, erau momente în care mintea o purta departe, pe tarâmuri de unde soarele nu pleca niciodata, unde noptile erau zile iar zilele pline de o placuta toropeala.

În astfel de momente simtea o dorinta nestavilita sa schimbe ceva, sa i se întâmple ceva. Nu stia prea bine ce anume dar spera ca într-o zi sa îsi dea seama. Alese la întâmplare un film dintr-o lista de filme peste care îi cazura ochii, dadu play cu gândul aiurea, pregatindu-se  de un film usurel, plictisitor, de duminica dupa-amiaza.

Dar încet, încet, firul povestii o acapara, o prinse în mrejele ei, protagonistii o atrasera în tumultoasa poveste de dragoste, sângele începu sa i se puna în miscare dorindu-si parca sa treaca dincolo de ecran.  Aproape ca nu simti când sotul se strecura alaturi de ea, când o cuprinse în brate sarutând-o dragastos pe gât. Ea era departe, pe aripile povestii.

Dar povestea de pe ecran era plina de ritm, de miscare, de unduiri si curbe. Sunetul muzicii o trimitea undeva în trecutul ei, în tineretea pe care o petrecuse destul de mult pe ringul de dans, în lumina reflectoarelor. Nu fusese o dansatoare profesionista dar i-a placut întotdeauna sa danseze, facuse parte dintr-o trupa de dansatori amatori cu care mergea la concursuri, la diverse turnee prin tara. A câstigat multe premii, era foarte mândra de realizarile ei.

Oare unde o fi partenerul ei de atunci? Numai stia nimic de el asa cum numai stia nici de colegii ei. Anii au trecut peste ei si le-a purtat pasii si destinele pe alte carari.

În ultimele acorduri ale filmului a înteles ce îi lipsea, ce îsi dorea cu adevarat. Îsi dorea sa danseze din nou, sa simta ritmul muzicii cum îi invadeaza fiecare fibra a corpului, sa se lase purtata de brate puternice în acea plutire unica pe care numai dansul ti-o poate da.

Degeaba însa. Sotul ei îi spusese de când se cunoscusera ca el nu stie sa danseze si ca nu se inebuneste cine stie ce dupa dans. Îndragostita cum era pe atunci si-a spus ca va putea trai si fara dans. Dar acum îsi dadea seama ca nu era asa. Îsi dorea mai mult decât orice sa simta din nou acel fior special.

Simti strângerea de mâna a sotului, se lasa îmbratisata dar. fara sa îsi dea seama îi scapa un oftat sincer, puternic, cuprinzând în el o tona de regrete.

– Îti doresti mult sa dansezi din nou draga mea, asa este?

– Ei, lasa. Îmi trece.

– Nu este asa. Te vad în fiecare zi mai trista si nemultumita. Ochii tai vorbesc în locul tau. Tocmai de aceea am sa îti spun doar trei cuvinte: dansuri latino time.

– Ce mai este si asta?

– Este o scoala de dans unde vom merge chiar în aceasta seara. Au programe pentru diferite trepte de învatare deci si un începator ca mine îsi poate gasi cu usurinta locul. Iar cu o partenera ca tine sunt sigur ca voi deveni foarte repede priceput. Abia astept sa ma initiez în tainele dansurilor  Salsa, Rumba, Cha-Cha-Cha, Samba, Jive, Vals Vienez, Tango. Iar atunci când vom deveni parinti copilul nostru nu va astepta sa ajunga adult, asa ca tatal lui, pentru a învata sa danseze. Ne va însoti la aceeasi scoala de dans care are cursuri si pentru cei mici de Dansuri Moderne, Dansuri Latino-Americane, Dansuri de Societate. Deci va avea de unde alege. Ei, ce zici, am reusit sa îti fac o surpriza placuta?

– Placuta? Este imensa surpriza ta. Simt ca ma îndragostesc din nou de tine.

– Hai, lasa euforia ca mai e un pic si începe cursul. Iar eu sunt foarte nerabdator sa încep sa plutesc alaturi de femeia pe care o iubesc atât de mult.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: