Duzina de cuvinte – Secretele ingrediente

Ni se  scurg zilele una dupa alta cu cate un pic de framantare, cu cate un oftat inabusit uneori dar si cu zambete si clipe dulci ca mierea. Din cand in cand ne simtim  sufletul pus ca intr-un bait, la fezandat, pentru o nedefinita vreme, atata cat sa se fragezeasca si sa fie pregatit pentru provocarile ce vin peste noi tavalug.

Se scurg clipele ca dintr-un pos urias decorand timpul cu  irepetabile treceri,  glasate cu cate o emotie sau cate o tresarire, inainte de a se carameliza si a deveni amintiri de neuitat pe cararea vietii.

Uneori am vrea sa avem o trampa invizibila prin care sa se scurga acele momente  mai putin dulci, cu gust de ceapa taiata julien care aduc lacrimi in ochi si amar in suflete.

Desi cautam sa folosim cea mai buna maia, desi credem ca detinem cele mai bune ingrediente si cele mai aromate mirodenii, uneori nu reusim sa obtinem cel mai bun tornedo, cea mai savuroasa friptura. Si atunci ne intrebam nedumeriti de ce. Doar am folosit cel mai de calitate antricot pe care l-am gasit in piata de vise.

Ingrediente secrete are fiecare in bucataria proprie. Le combinam, le condimentam, le servim delicat cu furculita si cutitul sau mai putin delicat cu mana, uneori ne lingem degetele dupa savoarea ramasa, alteori am vrea sa nu ne mai intalnim cu acel gust vreodata. Credem ca exista o reteta a fericirii, ca s-a scris pe undeva o carte de bucate speciala pe care, oricine o deschide, afla calea spre gustul deplin.

Dar exista el oare? A descoperit cineva ingredientul minune? Daca l-ar sti l-ar spune si altora? Voi l-ati aflat? Si daca da, l-ati putea descrie in cuvinte?

Poate in cartea de bucate psi a acestei sambete sa gasim raspunsuri.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: