Ce-au vrajit zânele-n livezi

Am primit de la draga de Mirela Pete, artista Mirela Pete, minunata carte scrisa si ilustrata chiar de catre ea Ce-au vrajit zânele-n livezi. Vazusem poze pe internet, vazusem cât de frumoase sunt desenele, dar nu aveam nici o idee cum arata cartea în ansamblu si ce informatii transmite catre copii.

Dar, asa cum ma asteptam, cartea este superba. Nu doar ilustratiile sunt foarte atractive si sugestive, ci si poeziile jucause care completeaza perfect aceste ilustratii.

Asocierea fiecarui fruct descris cu acea culoare care îl defineste, care îl descrie. Asocierea fiecarui fruct cu ceea ce putem obtine cu ajutorul lui. Aocierea fructului cu gustul. Jocul de cuvinte usor de retinut. Toate acestea fac din text un bun material didactic pentru micutii ascultatori si cititori. 

Iar cea mai buna exemplificare a faptului ca tot ansamblu de imagini si cuvinte sunt sugestive este reactia lui Dante dupa ce i-am citit cartea:

“- mama, dupa atâtea fructe mi s-a facut pofta de un fruct, orice fruct avem noi în casa.” 

A doua zi i-am cumparat gustoase capsune, chiar daca au înca un pret exorbitant.

Cartea a ajuns la gradinita iar doamnele au citit copiilor din ea.

Eu cred ca poate deveni si un bun material motivational. Adica de a face pofta micilor mofturosi care nu vor sa manânce fructe proaspete.

Vazând ilustratiile Dante a încercat si câteva desene inspirate de ceea ce a vazut în carte.

Multumim Mirela pentru acest dar de suflet. A ajuns la inimile noastre.

Cartea o puteti comanda direct de la autoare trimitând un e-mail la adresa mirela_pete@yahoo.com. 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: