Pregatiri pascale

Gata cu plimbarile programate pentru aceasta perioada, gata cu seminariile si alte evenimente programate înca din iarna. Saptamâna asta m-am delectat cu mopul, cârpa de praf si batatorul de covoare.  Dar pentru ca am fost destul de harnica si în saptamânile trecute, am scos-o mai usor la capat si cu mai putin efort.

Desigur, acum vine rândul gospodaririi pe tarâmul bucatariei. Nu am planuri mari dar cele pe care le am sper sa îmi iasa la fel de bune ca si în alti ani. Adica nu, mai bune. Anul trecut tin minte ca mai mult m-am jucat cu Dante decât am gospodarit serios aluaturile dospite. Drept urmare pasca mea nu a fost deloc comestibila. Noroc cu cozonacii comandati care au salvat situatia. Anul acesta însa îmi doresc sa execut cu mâinile mele mândri cozonaci si alte bunatati de sezon. Inclusiv celebrul bors de miel.

Asa ca am achizitionat din vreme toate cele necesare. Nu îmi place deloc sa ma îngramadesc în ultimele zile la cumparaturi si nu înteleg nici un pic de ce toata lumea lasa pe ultimele zile sa faca cumparaturile pe care stiau bine din vreme ca le aveau de facut. Poate sunt cateva produse pe care e musai sa le cumperi cu o zi doua înainte dar pe restul le poti cumpara lejer si cu o saptamâna înainte. Ma revolta mai ales când ma gândesc la lucratorii din acele magazine, din acele supermarketuri ai caror manageri ar fi în stare sa le tina deschise non-stop, doar o mai creste vânzarea. Mi se pare absurd si inuman. Cred ca ,daca fiecare din noi am cumpara tot ce avem nevoie din vreme si nu am mai da buzna imediat a doua zi dupa sarbatori (fie Paste fie Craciun) sa umplem iarasi cosurile, comerciantii nu vor mai chema oamenii la munca si în acele zile în care altii înca mai petrec. Asta dincolo de întrebarea pe care mi-o pun în fiecare an: de unde atâtia bani de cheltuiala si înainte si dupa, când toata lumea se plânge ca nu are bani?

Dupa cum spuneam la capitolul cumparaturi misiunea e îndeplinita. Ca si la capitolul curatenie.

Ceea ce nu am facut înca si nici nu stiu daca voi mai face în zilele urmatoare este împlinirea obiceiului de a cumpara câte o haina noua cu aceasta ocazie. Cu nici o luna în urma am facut cumparaturi de primavara si ne-am innoit garderoba cu ce mai aveam nevoie asa ca ma gândesc ca este înca valabil. Îmi amintesc însa, cu nostalgie ,de primul Paste al lui Dante când, mi-am dorit sa îi cumpar o gecuta noua, sa aiba si copilul. Doar ca am cumparat-o fara el si, ajunsa acasa, mi-am dat seama ca îi era cu mult prea mare pentru a fi îmbracata atunci. Desi primise o multime de hainute,  primavara îl prinsese cam nepregatit la capitolul geci si pantaloni de fâs. Ei, daca as fi stiut eu atunci ca pot primi si consiliere online la achizitionarea unui trusou bebelusi, poate nu as mai fi patit asa ceva si i-as fi luat haine potrivite ca marime exact la momentul la care avea nevoie.

Acestea fiind zise, va doresc spor la treaba, bucate reusite si oameni dragi la masa!

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: