Tinerețe la +40

”La 20 de ani ai pielea pe care ai moștenit-o, la 40 de ani ai pielea pe care o meriți.”

Mai sunt doar trei săptămâni și voi împlini 43 de ani. Cum ar veni sunt de vreo trei ani la categoria de vârstă +40. Dacă mă întreabă cineva cum mă simt tot ce pot spune este că mă simt încă tânără dar, mai ales, mă simt mult mai frumoasă decât mă simțeam la 30 de ani.

Dacă m-ar fi întrebat cineva cu 20 de ani în urmă cum mă văd la peste 40 de ani probabil că aș fi refuzat să îi răspund pentru că nici nu aș fi vrut să fac un asemenea exercițiu de imaginație. Acum, când mă întâlnesc cu cineva pentru prima dată și află câți ani am primesc complimente pentru cât de bine arăt și pentru faptul că nu îmi arăt vârsta.

Dar adevărul este că eu nu îmi ascund vârsta ci o accept, o îmbrățișez și mă bucur de ceea ce am acumulat de-a lungul vieții.  Nu îmi număr ridurile în fiecare dimineață, nu mă întristez când constat că a mai apărut un semn al vârstei pe chipul meu. Mă întristez însă atunci când constat că nu am avut destulă grijă de mine, când m-am neglijat și nu mi-am acordat destulă atenție, când uit să mă dau cu cremă sau să mă demachiez.

Apropo de dat cu cremă și demachiat, aceste două operațiuni au început să facă parte din ritualul meu zilnic de îngrijire. Mi se pare foarte important pentru a menține tinerețea pielii să avem în vedere în primul rând un ritual de îngrijire și abia apoi unul de înfrumusețare. După 40 de ani este foarte importantă o hidratare a întregului organism pentru a avea și o piele hidratată și strălucitoare. Eu sunt norocoasă din acest punct de vedere pentru că obișnuiesc să beau multă apă zilnic iar asta se vede și la nivelul pielii mele.

De asemenea am învățat că nu este de ajuns să aplic orice cremă hidratantă pe față și atât. Este important să aleg o cremă specială pentru vârsta mea. Astfel de creme sunt mai bogate în ingrediente anti-aging, pe bază de retinol, vitamina C și coenzima Q10, colagen și acid hialuronic.

Un aspect important pentru menținerea sănătății și a tinereții este și odihna. De obicei noi, femeile, avem senzația că suntem foarte puternice și că facem față oricăror provocări dar de multe ori tragem de noi până la epuizare și uităm să ne odihnim de ajuns. Eu îmi acord momente de răgaz atunci când îmi adorm copilul, când îmi adorm seara cei doi copii sau pur și simplu profit de orice moment de liniște pentru a mă relaxa, a privi cerul, a desena, a citi o pagină de carte sau a bea o cafea cu o prietenă. Aceste mici trucuri ajută enorm pentru a ne păstra vitalitatea și starea de bine. De fapt starea de bine se reflectă și în vitalitatea noastră.

Copiii pot fi și un excelent antidot antiîmbătrânire: o partidă de hârjoană cu ei, un desen animat vizionat împreună, o plimbare în parc sau joaca cu mingea reprezintă tot atâtea ocazii de a râde cu poftă, de a consuma calorii și de a mă încărca cu energie pozitivă.

Ritualul de frumusețe și de menținerea a tinereții pentru mine cuprinde toate aceste lucruri, nu doar acordarea unei atenții deosebite pielii. Până la urmă tinerețea nu se vede doar pe fața noastră ci se datorează și unui spirit tânăr.

Totuși eu mă bucur că în aceste vremuri avem posibilitatea să apelăm și la mijloace speciale de a ne îmbunătăți aspectul atât pentru faptul că asta ne face mai frumoase dar și pentru că asta ne ajută să ne simțim mai bine. Printre mijloacele moderne de înfrumusețare se află, desigur, intervențiile chirurgicale. Dar în ultimii ani femeile nu trebuie să apeleze neapărat la acest mijloc ci pot apela la produse ce au același efect ca și intervențiile dar cu costuri mult mai mici și cu efecte similare.

Fiolele cu Acid Hyaluronic și Vitamina CGerovital H3 Hyaluron C reprezintă o astfel de alternativă.

Fiolele asigură o hidratare intensă a pielii, stimulează procesul de reînnoire celulară, au efect antioxidant, efecte antirid și corectare a micilor imperfecțiuni fiind un ser bogat în acid hialuronic pudră și lipozomal și vitamina C.

Produsele sunt disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi din magazinele de brand Gerovital și online, pe www.farmec.ro.

Articol scris pentru Spring Super Blog 2018 proba Farmec.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Tinerețe la +40

 • April 13, 2018 at 2:19 pm
  Permalink

  Sunt foarte mulţi factori care contribuie la menţinerea sănătăţii şi frumuseţii tenului şi de care ar trebui să ţinem cont. Aşa că un astfel de ajutor e oricând de apreciat. Nu ştiam gama asta, trebuie să o caut şi eu, poate găsesc ceva potrivit.
  Mulţumesc!

  Reply
  • April 14, 2018 at 8:07 am
   Permalink

   bina, mai sunt si factorii genetici dar putem ajuta si noi cu ce avem la indemana :). gama este foarte buna.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: