Psi luneli – Gândurile sunt libere

Copilaria – vârsta la care gândurile sunt asemenea zmeielor ce se avânta spre înaltimi, fara teama si fara sa se mai uite în urma. Sunt gândurile libere la aceasta vârsta? Cu siguranta DA.

Adolescenta – plina de nedumeriri, de cautari, de negari. O vârsta ambigua în care gândurile se vor libere, se cred cele mai bune, când nici un gând din afara nu este mai bun decât cel propriu.

Tineretea – cu rascrucile de drumuri, cu decizii ce par pentru toata viata, cu avânt nebunesc si zboruri spre culmi înalte. Gândurile sunt libere sa zboare în masura în care tânarul se simte liber si hotarât sa apuce pe un drum sau altul. Daca însa drumul devine greu, obstacolele dese si societatea potrivnica, gândurile încep sa se ascunda unul câte unul prin diferite cotloane, se pun la pastrare pentru mai târziu.

Pentru mai tarziul maturitatii ce vine sa implineasca, sa scotoceasca prin sertarele ascunse, sa scoata la iveala îndrazneala tineretii si sa ghideze omul spre destinul ce i-a fost harazit. Gândurile devin forta. devin motor si avânt. Sau dimpotriva, devin regrete, devin priviri în urma….

Iar eu ma lupt cu gândurile zilele astea când încerc sa recuperez o bucurie simpla a copilariei: aceea de a zbura pe aleile parcului calare pe o simpla bicicleta. O bicicleta care în mâinile mele mature devine imensa, grea, potrivnica. Iar gândurile care ma ghideaza sunt: nu pot, mi-e frica, e prea greu… Desi încerc din rasputeri sa le schimb în POT si VOI REUSI.

Deocamdata am doar un bilant de trei vânatai, o multime de frustrari si temeri. Dar tot gândurile mele libere ma fac sa ma vad reusind, Mai ales în vis. Acolo Gândurile sunt cu adevarat Libere.

Azi oamenii au gândit liber, despre gânduri libere. Puteti citi aici mai multe scrieri.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: