Duzina de cuvinte – În clepsidra verii

Când anotimpul varatic si-a purtat primii pasi catre noi, transformându-se în vacanta si promisiune, totul parea incert. Activitatile propuse, marea, timpul ce se cerea transformat în amintiri, toate pareau doar o frumoasa nalucire pe fundalul de verde, de soare, de caldura întrerupta de picuri mari de ploaie, mult mai desi decât ne-am fi dorit noi.

Asemnea unui alchimist, timpul si-a dramuit pasii, destinul si-a cântarit întâmplarile transformând anotimpul asta în certitudini, în planuri împlinite, în dorinte frumos conturate.

Tavalugul în care m-am lasat de buna voie prinsa ma poarta ca pe spinarea unui inorog salbatic ce nu îmi   lasa ragaz de analize, bilanturi sau priviri înapoi.

E un timp vindecator, un timp la care am visat, pe care mi l-am dorit, e un început de drum. E un drum pe care a trecut deja masina de salubritate si a lasat în urma totul curat, proaspat vopsit, mirosind a nou si a vara.

O alipire între ce a fost si ce va fi, asta este timpul acestui anotimp. Nisipul clepsidrei se scurge orice am face. Iar eu îmi doresc sa nu se scunrga în zadar, îmi doresc ca fiecare fir de nisip sa însemne o actiune, un zâmbet, o bucurie împartasita, un lucru frumos iesit din propriile mâini, o învatatura transmisa mai departe catre un suflet naiv de copil dornic sa afle, sa cunoasca, sa faca.

Am conturat în câteva cuvinte vara mea activa, vara plina de satisfactii, de oameni noi, de frumos si voie buna.

12 cuvinte ce au format noi povesti în clubul psi. povesti frumoase ce merita citite.

 

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.