Cafea cu iz de toamna si bijuterii cu dor de America

O vara altfel și activitățile ei

E primul an, de când am doi copii, când nu mă simt obosită după vară, când nu aștept toamna pentru repaos și odihnă, pentru stat mai mult în casă și pentru activități statice.

A fost o vară altfel, o vară cu schimbat de continent, cu schimbat de case, cu vacanțe și călătorii, cu frici și incertitudini. Cu toate astea a fost o vară cu mai multă liniște. Dacă în anii trecuți vara însemna alergat de colo colo la diverse activități pentru copii cu Dante, apoi alergat de dimineața până seara târziu prin parcuri după Horia, anul ăsta a fost altfel.

Activitățile noastre s-au desfășurat în casă, ne-am văzut cu foarte puțini oameni, cumpărăturile le-am făcut online sau doar în doi, eu și soțul. Ne-am satisfăcut pofta de natură cu vacanța în Brașov și apoi pe dealurile de lângă Slănic Moldova, cu mers la curte la părinți sau la țară.

În rest diminețile noastre au însemnat cafea și ciocolată caldă cu multă spumă de lapte datorată noului espressor Breville, au însemnat pagini de carte citite individual sau împreună, au însemnat multe prăjituri sau clătite făcute pe răcoare.

Zilele ne-au trecut pictând și desenând mult, foarte mult, Horia făcând niște progrese uimitoare la desen, fără nici o îndrumare, Dante făcându-și un mic grup de prietene online cu care a organizat mici provocări artistice iar eu bucurându-mă pur și simplu de fiecare nouă idee ce îmi încolțea în minte.

A fost până la urmă o vară productivă, copiii au făcut diverse lecții online, potrivit vârstei lor. Îmi place că cooperează și se respectă în privința lecțiilor. Cand Dante are câte o oră de curs, Horia iese din cameră și ne spune să facem liniște că Dante are Zoom. Când Horia intră pe platforma lui de învățare prin joacă, Dante vine să îl îndrume, să îl ajute.

Cântă amandoi în engleză, au  melodiile și jocurile lor, le-am adus lego mari și mici din bagajele încă depozitate, am cumpărat noi jocuri de jucat împreună, cu zarul, cu carduri, cu culori, cu litere și numere.

Vremea este încă extrem de caldă iar pe mine mă ia nostalgia când văd pozele din America. Îmi este  foarte dor de prietenele mele de acolo, de atmosfera de acolo, de plajele cu scoici și de valurile oceanului. Am momente când mă surprind cu lacrimi în ochi la gândul că nu le voi mai vedea decât online pe multe din fete.

Vavaly-art&jewelry

Mă consolez meșterind de zor la o colecție de bijuterii care va fi realizată cu perle, multe perle, și cu bucăți de scoici culese de pe plajele Oceanului Atlantic. Scoici așa de groase și de faine ca acelea nu am mai văzut nicăieri și mă bucur că am fost inspirată să adun cât am putut, deși aș fi putut aduna chiar mai multe.  În fiecare zi îmi vine câte o idee, experimentez, așez, combin, desenez și visez. Magazinul meu de bijuterii și ilustrații începe să prindă contur. De când am înțeles că întregul, pe care eu îl vedeam copleșitor, poate fi desfăcut în bucăți mici, zilnice, mi s-a luat o povară de pe suflet și mi-am dat timp să fac lucrurile în tihnă.

Vavalyart  vă așteaptă să vă bucurați de creațiile mele pe pagina de Instagram  sau pe pagina de Facebook, vavaly-art&jewelry. De asemenea, dacă vreți să vă îmbogățiți colecția de bijuterii sau vreți să faceți un cadou cuiva drag, vă stau la dispoziție pentru orice detaliu. Știu că e de muncă pentru a crește paginile astea, pentru a face cunoscut ceea ce fac, dar cu perseverență sper să reușesc.

Cafea spicy cu iz de toamna

Tot din dor de prietenele mele de pe alte continente azi am desfăcut pachetul cu ceai condimentat adus cu mine. E un ceai bengalez cu fel de fel de arome exotice printre care scorțișoară, cardamon, piper roșu. Deși acolo nu prea îl apreciam, abia după ce prietena mea din India, Mughda, ne-a arătat cum se prepară un adevărat ceai indian am înțeles cât de bun poate fi.

Așa că azi am făcut o combinație îndrăzneață: cafea espresso, ceai indian (un pliculeț fiert bine în apă) și spumă de lapte. A ieșit absolut fantastic. De acum cafeaua mea va avea un alt gust și mă va ajuta să visez și să creez cu și mai mult spor. Puteți face și voi o cafea mai altfel dacă adăugați un pic de scorțișoară, cardamon și ce alte condimente aromate vă mai plac.

Ce am citit

Am citit Un an in Provence, Mica librarie de pe Sena, Memoriile unui motan calator.

Am terminat de citit si Gradina cu lavanda de Lucinda Riley și acum îmi doresc și alte cărți ale ei. Îmi doresc să trăiesc povești care te țin cu sufletul la gură, povești frumoase, bine scrise și documentate. E ca un făcut, vara asta am citit cărți având o legătură cu Franța. Nu știu ce vrea Universul să îmi transmită, dar eu cred că e de bine.

Sper să vă inspire rețeta mea de cafea, cărțile citite sau poate să vă facă cu ochiul bijuteriile lucrate de mine.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: