Somiera pat

Sunt unele zile în care, ca si mama, îmi pun întrebari privind rezultatele muncii mele în ceea ce priveste educatia copilului. Sunt zile în care dezordinea din casa, urmare a exprimarii creative a copilului dar si a energiei debordante, devine motiv de disputa între noi dar capata în ochii meisi proportiile unui adevarat dezastru.

Îmi reprosez ca nu am stiut sa îl “educ” în spiritul ordinei si curateniei, ca nu respecta faptul ca daca el nu strânge urmarea este ca voi strânge eu. Îmi reprosez ca nu am fost destul de hotarâta la acest capitol, ca poate nu am stiut sa îi explic conscintele acestor fapte. Totusi îmi amintesc de fiecare data ca i-am explicat, nu obosesc sa îi explic o data si înca o data.  Uneori îmi spune: daaa, stiu, mi-ai mai spus asta. Alteori pare ca aude pentru prima data. Ma simt confuza si ma întreb daca puteam face lucrurile mai bine.

Energia pe care o are atinge în unele zile cote greu de închipuit pentru un adult gata sa dea vina pe vreme, pe anotimp , pe orice pentru lipsa lui de energie. Ma uit la el cum topaie ca un titirez dintr-o camera în alta pâna când ajunge în locul lui favorit: patul cel mare din dormitor. Acolo se dezlantuie fara sa mai tina cont de ceva.

Privindu-l pe el îmi vin in minte cuvintele mamei mele: “copii, nu mai sariti asa ca stricati somiera”.  Cuvântul îmi rasare în minte odata cu întrebarea: se mai foloseste astazi termenul asta? Ei bine, da. Somiera pat se poate cumpara astazi online, dupa ce studiezi caracteristicile ce te intereseaza precum si pretul de vânzare. Se pare ca sunt mult mai rezistente si mai frumos lucrate decât ce îmi aminteam eu, poate si pentru ca în mintea mea, din cauza vorbelor mamei, somiera era ceva fragil. Sunt sigura ca nu era asa dar cum sa ne fi potolit altfel?

Eu nu îi temperez astazi copilului avântul. Îl las sa îsi consume energia astfel, cu gândul la vara ce ne va tine mai mult pe afara.

Somiera_pat_mica_

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: