Pictura pe figurine din ipsos

Afara vremea inca nu se hotaraste daca o coteste spre primavara sau daca sa mai ramâna un pic înspre iarna. Calendarul spune ca ar cam fi timpul sa ne pregatim de ghiocei si brânduse, la radio si tv se anunta coduri de diferite culori ba de ninsoare, ba de viscol, ba de ploi.

Profitam de aceasta nehotarâre a vremii si ne decidem: afara e iarna si în casa vine primavara. Nu brusc ci în etape. Azi o floricica, mâine o inimioara. Dar cel mai clar simbol al primaverii îl reprezinta martisorul. Indiferent din ce material ar fi confectionat martisorul va fi întotdeauna o buna ocazie de a face echipa mama – copil pentru a petrece o dupaamiaza frumoasa împreuna. Desigur, si o ora petrecuta la clasa sub îndrumarea doamnei educatoare sau învatatoare poate deveni o activitate apreciata de catre copii.

Astazi a fost ziua confectionarii de martisoare pictate. Dar nu pe orice fel de material ci pe figurine turnate din ipsos. Copiii sunt foarte încântati de ceea ce iese din mânutele lor, sunt încântati cum, din bucatelele acelea albe si fara viata, iau nastere bucatele de natura: un ursulet, o vulpita, o bufnita si câte altele.

IMG_20150206_193847Culorile pot face ca joaca lor sa spuna o poveste. Fiecare animalut capata un rol în povestea lor si astfel martisoarele daruite poarta cu ele o bucatica de suflet de copil.

Dante a fost încântat de idee, a pictat cu mare avânt si energie o perioada, a mai luat pauza, s-a mobilizat din nou si pâna la urma a dus la bun final proiectul început. Bine, recunosc, nu chiar pâna la final. La etapa lacuire a spus pas, adica a declarat ca i-a cam ajuns. L-am si lasat în pace pentru ca lacuirea nu e o treaba chiar asa usoara de indeplinit. Eu folosesc un lac pe baza de apa care trebuie mai mult tamponat decât întins pentru a nu amesteca acrilicele. Dar puteti la fel de bine sa folositi si oja pentru a da stralucire micilor opere de arta. Un lac de unghii transparent sau chiar pentru pictat ela fel de bun pentru acest proiect. Desi tocmai mi-am amintit ca ar fi bine sa îmi fac si manichiura, daca tot m-am apucat de pictat :).

ELF Subpage Designs

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: