Cartile – sursa de învatare

În ultima vreme gadgeturile au devenit atât de performante ca pot avea utilitati atât de multiple ca nici cu mintea nu le gândeam acum câtiva ani. Dar eu de multe ori stau si ma întreb: daca dintr-o data ar disparea toata tehnologia asta care deja începe sa ne copleseasca si sa ne acapareze mintile si vietile ce vom face?

Eu una tot nu m-am obisnuit sa citesc de exemplu o carte pe tableta sau pe laptop ci prefer tot cartile clasice, cu foi si tiparituri. Desi mi-am luat si eu telefon modern, smart, cu internet si toate alea la purtator, pe mine când ma cauti tot cu o carte în mâna ma gasesti în parc atunci când ies cu copilul. Cartea ma relaxeaza, nu îmi oboseste ochii si nici mintea.

Am vazut chiar si adulti care vor sa învete de exemplu o limba straina si care apeleaza la tableta sau programele speciale pe calculator. Îmi amintesc însa cu un zâmbet de o doamna pe care am cunoscut-o acum mai bine de 10 ani si care urma sa plece în America pentru a munci acolo. Dincolo de entuziasmul dânsei m-a impresionat vointa cu care s-a apucat sa învete limba engleza. M-a rugat sa o meditez si asa am si facut, apelând la câteva manuale de enegleza pentru scoala, cele care mie mi s-au parut foarte utile. Facea progrese vizibile si mi-a facut mare placere sa lucrez cu dânsa.

Sunt multe persoane cu înclinatii de autodidact care îsi doresc sa învete o limba straina fara profesor si chiar reusesc. Dar asta în special cu ajutorul cartilor.

Pâna nu iei o carte si nu buchisesti pe ea, pâna nu ai un caiet alaturi pe care sa notezi si pe care sa lucrezi exercitiile de gramatica, pe care sa îti faci câteva schite doar de tine întelese, nu cred ca poti învata cu adevarat o limba straina.

logo

Programele digitale ajuta mai mult pe partea de auditie, de muzcalitate si pronuntie a limbii. Dar cartile au fost si vor ramâne baza învatarii temeinice si corecte. În plus cartile asociaza scrisul cu imaginea, ceea ce face învatarea mult mai facila.

Asadar daca v-ati propus sa mergeti în concediu în vara asta în cine stie ce tara exotica, eu zic ca o carte nu strica sa fie rasfoita înainte, macar sa stiti sa cereti câteva indrumari sau sa va întelegeti cu chelnerul :).

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: