Doua lumi, aceiasi oameni

svpAuzim tot mai mult despre lumea reala si lumea virtuala. Desi par doua lumi diferite, cei ce le populeaza pe amândoua sunt tot oamenii, aceiasi oameni. Cum ar veni, unii din noi avem doua vieti. Da da, ati citit bine, doua vieti. Vieti paralele, vieti traite în acelasi timp de parca timpul ar fi capatat doua dimensiuni.

Ca si în viata reala, exista atât reguli cât si masti. Mastile în virtual se numesc profile. Poti avea oricâte profile vrei, câte ai rabdare sa creezi si sa gestionezi, câte ai nebunia sa arati lumii sau dupa care sa te ascunzi sau câte ai nevoie, împins de necesitatile lumii moderne. Regulile… aici e un pic mai complicat. Pentru ca, daca în viata reala regulile au ramas în mare parte aceleasi de când lumea si pamântul, în viata virtuala lucrurile nu mai sunt asa de simple sau bine cunoscute.

Aici, în online, de exemplu domeniu propriu nu înseamna ca în realitate o bucata de pamânt pe care eventual construiesti o casa. Daca te tin buzunarele, desigur. Nu , aici înseamna o bucata de spatiu virtual pe care o iei în primire de la o firma, cam cum ne luam noi terenurile de la primarie si se numeste gazduire web. Pentru asta se întelege, trebuie si sa platesti, ca doar nici în lumea virtuala nu primesti nimic gratis. Dar macar esti proprietar. Macar în una din lumi.

Acum si virtualul asta poate fi folosit ca spatiu de joaca sau ca teren de munca. Daca e joaca atunci poate nu ai prea mare nevoie de ajutor, de prea multe cunostinte în domeniu. Înveti din mers. Daca e vorba de munca, de a-ti promova o afacere de exemplu, atunci lucrurile se complica si e mult mai bine sa apelezi la oameni care se pricep, care te pot ajuta si îndruma, la specialisti cum ar veni.

logo

Sunt o multime de notiuni noi, intrate însa în vocabularul celui ce foloseste si spatiul virtual, notiuni la care cel ce are doar o singura viata, cea reala, se uita cam cum ne uitam noi la un specialist de fizica atomica. Cert este însa ca lumea asta, desi pare împartita în doua, e locuita de aceiasi oameni.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: