Filtrul de apa – o necesitate

Zilele trecute am vazut un documentar despre materialul atât de îmbratisat si mult folosit în zilele noastre si anume plasticul. Atunci când acesta a fost inventat omenirea a fost fericita. E un material foarte versatil si mai ales ieftin si tocmai de aceea a capatat o multime de întrebuintari. Aproape ca nu exista corespondent al obiectelor traditionale care sa nu fie astazi reprodus si înlocuit cu unul din plastic. Jucariile copiilor, recipiente de depozitare, sticle, vesela, tetine pentru bebelusi, coperti de carte, ustensile de bucatarie si infinit de multe alte întrebuintari.

Dupa cum se vede am amintit în principal obiecte din gospodarie, obiecte pe care le folosim cu totii zi de zi si care se afla si la îndemâna copiilor nostri.

În ultima vreme entuziasmul pentru folosirea acestui material a început sa scada si asta mai ales în urma descoperirilor nu tocmai încurajatoare ce s-au facut. În documentarul pe care eu l-am vazut s-a vorbit în principal despre un agent de înmuiere ce este adaugat în plastic pentru ca acesta sa fie maleabil, sa poata fi utilizat cu usurinta. Din pacate acest agent de înmuiere nu doar ca este periculos pentru sanatatea noastra ci se elibereaza treptat în mediul înconjurator dar si în interiorul nostru prin folosire. Chiar daca e vorba de particule microscopice, în timp acestea se aduna devenind o adevarata otrava. Aceasta este si explicatia pentru care obiectele din plastic devin casante cu timpul, întarindu-se.

Acum sa luam de exemplu sticlele din plastic din care bem cu totii apa zi de zi. Fie ca luam o sticla cu noi în parc, fie ca o cumparam de la magazin pentru a bea apa îmbuteliata, plasticul este acelasi. Iar apa pe care noi o bem devine otravitoare. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, folosind apa aceea care a stat multa vreme în sticlele din plastic în depozite ingeram odata cu ea si substantele otravitoare din recipient.

De aceea noi ne gândim de multa vreme la achizitionarea unui filtru de apa pentru robinet pentru ca, pâna la urma, apa care vine prin reteaua noastra de apa este potabila, necesitând totusi o filtrare suplimentara. De asemenea ma gândesc serios la cautarea alternativelor pentru recipientele în care sa transportam aceasta apa, respectiv pentru copil la scoala sau alte nevoi. Exista deja produse alternative din materiale ecologice, biodegradabile si fara substantele periculoase de care vorbeam.

picture48859

Filtrele de apa sunt de multe feluri si eu cred ca reprezinta o necesitate si nu un moft. Pâna la urma e mult mai bine sa previi, sa iei masuri decât sa tragi mai apoi ponoasele neglijentei. Mai ales când este vorba de copii.

Bio Energy Water
str. BABA NOVAC, NR. 22 Constanta, Romania 900217
Phone: 0784 203 062 / 0766 301 355

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: