Claudia Groza – fauritoarea de povesti pentru copii

Dante era foarte mic, putin peste doi ani, noi abia deschisesem primul nostru blog, Copii si mame, si incepeam sa cunoastem aceasta frumoasa lumea a onlineului, a scriitorilor pentru copii, a mamicilor pasionate de o multime de lucruri.

Un anunt mi-a atras atentia: Povesti personalizate. Pentru copii am vazut eu intai si intai. Nici nu am stat pe ganduri. Pentru o suma modica autoarea promitea o poveste in care micutul nostru se poate regasi in frumoase ipostaze. Nu am cercetat, doar am actionat. Povestea a venit catre noi repede, am citit-o si m-a cucerit pe loc. Dante, copilul meu, era in poveste. Am printat-o, am adaugat cateva desene si gata, prima lui carticica i-a fost daruita. A indragit-o si a ascultat-o de multe ori de atunci.

img_15442

Dar, dincolo de poveste, am castigat o prietena. Am cunoscut-o si indragit-o pe Claudia Groza, un om minunat, un dascal deosebit despre care elevii au doar cuvinte de lauda. Dar mai ales am cunosct-o pe Claudia, fauritoarea de povesti pentru copii.

De atunci au poposit in casuta noastra multe povesti nascute din imaginatia ei bogata. Fiecare carte primita de la ea este un dar de suflet. Fiecare rand scris de ea este parca scris pentru noi.

De ce ne place Claudia Groza?

Stiti zilele acelea in care copilul este racit sau poate are alta suferinta si se cuibareste in bratele mamei? Cum ii poti alina mai frumos amarul si cum poti face ca timpul sa zboare mai placut decat citind povesti?

Povestile Claudiei nu sunt despre Feti Frumosi si Zmei, nu sunt despre personaje fantastice nemaintalnite. Povestile Claudiei sunt despre fiecare dintre noi, despre copilul de langa noi sau despre copilul din noi. In povestile ei il intalnim pe baietelul nazdravan care nu vroia sa isi ajute colegii, il intalnim pe fiul care e mereu nemultumit de darul primit sau pe fetita care vrea sa fie o colega mai buna. Sunt povesti cu mesaj, povesti din care copiii desprind lectii de viata. Sunt scurte, usor de citit, cu actiuni ce se desfasoara in fiecare zi in viata noastra. Eroii povestilor sunt Tudor, Radu, Maria si multi alti copii ce se pot regasi cu usurinta. Chiar in timpul lecturii mamele pot intui povestea ce se potriveste copilului si o poate adapta pronuntand chiar numele lui in rolul de erou principal.

.In plus Claudia semneaza si multe din povestile intalnite in revista scolara Doxi.

doxi125_cover_3d

„Poveşti cu pilde pentru copiii isteţi”, Editura Reprograph, 2009,

„Tobias, elefănţelul colorat”, Editura Aramis, 2011,

tobias-elefantelul-colorat-p

„Tolba cu poveşti”, Editura Cadrelor Didactice, 2011,

03-coperta-groza-tolba-site

„Lectură – clasa a III-a”, Editura Carminis, 2012,

„În grădina cu legume”, Editura Nomina, 2012,

„Sănătate la îndemână”, Editura Rovimed Publishers, 2014,

„Dorinţe călătoare în trei povestioare”, Editura Zorio, 2014

”Povesti cu ingeri”,  Editura Integral 2015.

coperta-povesti-cu-ingeri-500x500

Ultima carte ce a poposit la noi in casa este Povesti cu ingeri. Un mic accident l-a tinut pe copil o zi departe de scoala asa ca am citit impreuna povestile despre Ingerii sanatatii, Ingerii compasiunii, Ingerii creativitatii si multe altele. Pana la urma a fost o zi castigata si petrecuta cu folos datorita povestilor Claudiei.

Pe Claudia o puteti intalni si la ateliere de scriere creativa ale Smarkids unde ii indruma pe copii, cum altfel, sa creeze povesti, sa dea frau liber imaginatiei si sa foloseasca cuvintele ca pe niste jucarii fermecate.

Pentru ca  este mereu inconjurata de copii, viata i-a daruit anul trecut doi copii minunati, o fetita si un baietel, pentru ca un astfel de om are multe de daruit si transmis mai departe.

205286_457841737576613_1271777860_n

Iti multumim, draga Claudia, pentru toate povestile daruite noua si pentru ca esti parte din viata noastra!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Claudia Groza – fauritoarea de povesti pentru copii

 • January 10, 2017 at 9:37 pm
  Permalink

  Zilele trecute am făcut o comanda la Libris(de aici comand de obicei) pentru ca copiii ma înnebunise ca au descoperit jocul “Nu te supara” și l-am găsit aici la reducere.Pe lângă joc,am luat si câteva cărți ca nu m-a lăsat inima 😀 printre care și cartea Claudiei “Povesti cu îngeri”.Recunosc încă n-am citit-o ca altele își așteptau rândul dar ma bucur ca am mai găsit o motivație prin articolul tau. Pupici!
  A,si e o super idee cu cartea personalizata…eu am câștigat o poveste personalizata in limba engleza pentru fata când era mai mica.

  Reply
 • January 12, 2017 at 2:14 pm
  Permalink

  Multumesc mult, Vavaly!
  Multumesc mult, Gianina Porojan! Sper sa va placa povestile! Un 2017 minunat!

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: