Incalzire solara la tine acasa cu panourile radiante

Mai intai a fost omul. Apoi omului i-a fost daruit focul si asa a aparut caldura. In jurul focului s-au intamplat multe de-a lungul timpului: prepararea hranei, socializare (respectiv inventat povesti, transmis povesti, legende, balade si cate altele), facut copii. A, nu, asta cu copiii  este doar o consecinta, nu cred ca se faceau chiar in jurul focului ci prin apropiere. De ce cred asta? Pai simplu: in noptile friguroase unde sa stea bietii oameni sa se incalzeasca? Pe langa foc, se intelege.

Omenirea a evoluat, focul a fost inchis intr-un loc special in care sa arda, ca doar nu degeaba in engleza se cheama fire place. Numai stateau oamenii in jurul focului cu frigaruile infipte in țepușă și cu fețele dogorite si afumate de caldura, ci se bucurau de caldura pe care o radiau caramizile din jurul focului, fumul isi vedea si el de treaba lui si iesea pe horn. Asta si pentru ca oamenii s-au mutat in case si nu au mai stat sub cerul liber. Nu ar fi fost deloc placut sa faca focul in mijlocul casei.

Mintea umana nu s-a oprit insa aici. A nascocit tot felul de metode pentru a-si usura viata. In acest sens a imblanzit elementele naturii: foc, aer, apa, gaz.

Nu va mai tin de vorba despre cum a evoluat sistemul de incalzirea de-a lungul timpului, va povestesc doar despre cel la care s-a ajuns astazi.

Ati auzit de panourile radiante? Nuuu? Ei bine eu am si auzit am si vazut. Sunt asa, cum sa va zic eu, ca niste panouri (exact) frumos asezate in perete care nu strica nici estetica, care pot imita foarte bine niste tablouri, care se incadreaza in orice spatiu de locuit sau orice alta destinatie.

Care e smecheria cu tablourile astea? E simpla: functioneaza ca si incalzirea solara, prin radiatii infrarosii. Ne imaginam o zi friguroasa de iarna (ca cea de acum) si un soare bland care ne mangaie placut fața. Nu-i așa că incepe sa se simta caldura? Cam asa si cu panourile astea. Ele incalzesc obiectele inaintea aerului, aerul fiind incalzit de obiectele incalzite. Prin urmare caldura asta se simte peste tot in casa, nu trebuie sa ne mai adunam in jurul focului (pardon, caloriferului) pentru a ne incalzi.

 

Panourile solare folosesc radiatii cu infrarosu de unda lunga, care sunt folosite si in medicina, avand beneficii de necontestat asupra organismului. Daca nu ma credeti pe mine puteti intra pe chibzuinta.ro unde veti gasi mai multe detalii si despre acest aspect.

Acum, daca tot ati aflat despre minunile astea moderne, poate va intrebati si de unde puteti cumpara asa ceva. Ei bine, puteti intra pe site-ul care le comercializeaza si puteti chiar vedea si cateva filmulete edificatoare. Va las si eu unul aici, sa intelegeti si vizual tot ce v-am povestit eu mai sus.

Eu cred ca, fie ca vrem fie ca nu vrem, viitorul vine peste noi si trebuie sa fim pregatiti cu informatie, sa stim ce sa alegem mai  bun si mai eficient.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: