Caroli – eticheta inteligenta

Intr-o lume a competitie, a comertului, a cantitatii in detrimentul calitatii, lupta de a atrage atentia si a atrage clienti este foarte grea si mai ales provocatoare. Daca vorbim despre domeniul alimentar batalia este cu atat mai apriga, cu cat oamenii au inceput sa devina constienti de ceea ce mananca, sa caute produse de cea mai buna calitate, sa fie foarte selectivi si informati.

De acea orice noua idee de marketing aduce un plus produsului si atrage atentia. Imi place sa cred ca, tinand seama de profilul clientului, companiile care se respecta cu adevarat iau in considerare ca nu doar politicile de marketing sa conteze ci si calitatea produselor oferite.

Multa vreme au circulat informatii contradictorii despre preparatele din carne. Aproape ca numai stiai ce sa crezi, de ce sa te feresti, cum sa abordezi problema stringenta a pachetului de scoala sau serviciu, a micului dejun si a unei mese organizate.

Eu sunt mare fan emisiuni culinare si, petrecand multe ore cu ochii in televizor pe vremea cand eram insarcinata (la ambele sarcini), am constatat ca marii specialisti in ale gatitului din lume nu se feresc sa foloseasca din plin produsele preparate din carne. Carnati, salamuri, sunca si multe alte bunatati sunt alese cu grija si introduse in delicioase feluri de mancare. Am retinut insa ca, de fiecare data, respectivii nu omit sa spuna : alegem produse de cea mai buna calitate. Probabil ca si acolo exista branduri si branduri, de aceea de cele mai multe ori sunt alese  branduri cu traditie indelungata, care au trecut proba timpului si implicit a calitatii.

Pe piata romaneasca au inceput sa se contureze in ultimii ani cateva astfel de branduri si, imi place sa cred, acest fapt certifica si calitatea produselor oferite spre consum cumparatorilor. A trecut vremea cand omenii cumparau orice doar ca sa isi umple stomacul. Romanul a devenit mult mai selectiv si, odata cu asta, a invatat sa fie si fidel unei marci.

Pornind de la aceste date Caroli s-a gandit sa vina cu o idee noua de prezentare a produselor si de garantare a calitatii si conditiilor de pastrare: eticheta  inteligentă, cu Carolimetru Termic, care te notifică dacă produsul tău nu este păstrat la temperatura optimă!  Pentru moment este introdusa doar la Salamul Semenic a carui eticheta isi schimba culoarea din verde in galben atunci cand temperatura de pastrare a produsului depaseste cele 8 grade celsius considerate optime.

Pana la urma de ce sa avem doar pe internet notificari si sa nu avem si in frigiderul nostru? E vorba de notificare pentru sanatate si siguranta alimentara, asa ca sper ca acest concept de #mancarecunotificare sa prinda la public si sa se extinda si la alte produse.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: