Enescu si hora razelor de soare

 

Cand spui Enescu te gandesti automat la Rapsodia romana, la traditie, la România (țara mierii si a muzicii rupte din soare)  si la ciocarlie. Gandurile se leaga unele de altele, român fiind. Asta se intampla insa atunci cand toate aceste ganduri sunt prezente in mintea ta prin cunoastere, invatare, experienta.

In mintea unui copil nu sunt prea multe informatii si de aceea este de datoria noastra, a adultilor, sa asezam in capusoarele lor informatiile intr-un mod cat mai placut si usor de asimilat.

Ce poate fi mai placut si mai usor de asimilat de catre un copil decat o poveste insotita de imagini?

Pornind de la aceste date Cristina Andone a inchipuit o minunata carte pentru copii numita Enescu si hora razelor de soare. Pentru ca, nu-i asa, orice copil iubeste soarele si ideea de joc si voie buna.

Cartea prezinta in cel mai ludic mod o multime de informatii despre spiridusul Enescu, despre prietena lui Lia Ciocarlia, despre descoperirile a doi copii veniti sa il intalneasca pe spiridus.

Desenele si informatiile il introduc pe copil in lumea cantecului, in lumea traditionalului satului romanesc, in lumea portului popular dar si a obiceiurilor culinare romanesti. Este cate putin din toate, dar destul pentru a starni curiozitatea, pentru a da nastere unui val de intrebari din partea copilului.

Cartea nu se citeste dintr-o suflare ci se descopera,  se studiaza, se revine asupra ei atunci cand copilul este pregatit sau cand este in cautarea unor raspunsuri.

vioara lui Enescu desenata in cel mai atractiv mod posibil
vioara lui Enescu desenata in cel mai atractiv mod posibil

Partea de poveste este un fel de cireasa de pe tort, este acel ceva asteptat cu interes de catre orice copil, este completarea si incununarea informatiilor asimilate.

Cartea se afla in prezent in stadiul de precomanda, asteapta Editura care sa ii dea viata si sa o ajute sa ajunga la multimea de copii ce se vor bucura de ea.

Cartea face parte din seria de carti ce promoveaza muzica clasica, dorindu-si sa imprieteneasca copiii cu acest gen de muzica intr-un mod cat mai placut si usor, pe intelesul lor. Cartile din colectia Povesti din Padurea Muzicala s-au vandut in 250.000 de exemplare si o lunga lista de precomanda (de copii ce isi doresc sa le aiba) este deja formata.

Haideti sa transmitem un gand bun pentru ca aceasta carte sa prinda viata si in Romania, nu doar in alte tari ca Suedia, cum aflu de la autoare ca se intampla.

 

Ziua in care cartea (versiunea atelier) a poposit la noi a fost o zi de sarbatoare
Ziua in care cartea (versiunea atelier) a poposit la noi a fost o zi de sarbatoare

Daca un copil de clasa a II-a poate promova atat de frumos cartea catre colegii sai cred ca noi, adultii, putem face ca aceasta carte  sa devina realitate.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

One thought on “Enescu si hora razelor de soare

  • June 23, 2017 at 7:56 am
    Permalink

    Excelent articol, super *reclama* copilului, nemaipomenită cartea…
    Sunt foarte încântată când văd lucruri de calitate realizate și promovate.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: