De ce îmi place babywearing
O mulţime de provocări se aştern în faţa ta atunci când devii mamă. Pentru mine purtarea bebeluşui a însemnat depăşirea acestor provocări cu mult mai uşor decât la primul copil.
Somnul a fost una din cele mai mari provocări. Când este nou născut copilul nu vrea nici pătuţ nici căruţ ci doar braţele mamei şi sunetul inimii ei. Cu el în wrapul elastic am reuşit să îl adorm rapid, să mă mişc prin casă, să mănânc şi să fac diverse treburi.
Când a mai crescut şi au început să îi iasă dinţişorii, plânsul şi durerile le-am alinat cel mai simplu purtându-l în wrap-tai şi mai apoi în SSC todler.
Plimbările în parc, vacanţele, reprizele de cumpărături, diversele activităţi cu fratele cel mare au fost mult mai plăcute şi confortabile purtând copilul.
Chiar şi petrecerile au fost mult mai distractive cu copilul în sistem: am dansat, l-am adormit, s-a simţit în siguranţă la pieptul meu fără să fie copleşit de numărul mare de oameni din jur. Atâta vreme cât mă vedea aproape şi mă simţea protejându-l nu a avut de ce să plângă şi să fie agitat.
Am ajuns chiar si la spectacole cu el şi a stat foarte liniştit, a dormit, a ascultat şi privit pe scenă.
Purtarea copilului într-un sistem ergonomic este benefică atât pentru copil cât şi pentru adult. Spun adult pentru că şi tăticii şi bunicii pot purta cu succes copiii în sistem.
În fiecare an se sărbătoreşte, în prima săptămână din octombrie, Săptămâna internaţională a bebeluşilor purtaţi. În acest an, 2017, ea stă sub genericul: ţesuţi împreună.
Pentru mămicile din Brăila există pe Facebook grupul Babywearing Brăila, sub coordonarea unei inimoase mămici, Laura Denisa, cu ajutorul căreia puteţi apela cu încredere la librăria de sisteme pentru a putea găsi ceea ce vi se potriveşte cel mai bine pentru a vă purta bebeluşul într-un mod plăcut şi sănătos.
Dacă sunteţi din ţară căutaţi în oraşul vostru un astfel de grup, informaţivă, alegeţi şi purtaţivă cu drag copiii.
Vă las mai jos şi câteva imagini din istoria noastră de un an şi 10 luni de babywearing: