Plantează un copac cu Daikin!

De când mă știu am fost fascinată de curgerea apei. Locuiesc la Dunăre și ani la rând mi-am spus că nu aș putea locui într-un oraș care să nu aibă o apă pe ale cărei maluri să îmi găsesc liniștea și relaxarea.

În anii tinereții, când îmi petreceam o mulțime de timp cu mine însămi, cu gândurile mele sau în compania unei cărți, malul Dunării era locul în care mă duceam de fiecare dată cu siguranta că acolo voi găsi ceea ce caut. Iar Dunărea nu mă înșela niciodată. Era mereu acolo, cu albastrul ei unduitor, cu verdele ce îi mărginea malurile, cu firul de plajă ce se zărea de pe partea orașului, cu soarele ce o veghea jucându-se pe pânza ei și devenind un pictor priceput.

Dar dincolo de culorile ce îmi bucurau ochii de fiecare dată era starea aceea de nemărginire, de nesfârșit, de eternitate pe care mi-o dădea apa curgătoare. Mii de gânduri îmi veneau în cap sau, dimpotrivă, toate gândurile plecau pentru a face loc stării de bine,de liniște. De multe ori mi-am dorit, pe malul apei fiind, să fiu un pictor, un desenator, sau un scriitor. Nu știam pe atunci că va veni o zi in care voi deveni mamă și toate astea vor coborâ din vise și vor deveni realitate. Nu am devenit pictor sau desenator sau scriitor dar mi-am dat voie să mă joc cu litere, culori, cuvinte, forme, așa cum soarele se joacă cu întinderea apei.

Cale de peste 10 ani de atunci mă găsesc în postura de mamă a doi copii iar asta înseamnă infinit mai puțin timp de petrecut cu mine însămi dar infinit mai mult timp petrecut jucându-mă, râzând, bucurându-mă.

Curgerea apei este tot acolo, malurile sunt tot verzi, soarele se joacă la fel de frumos și azi. Dar parcă mult mai nemilos decât mi-l amintesc din anii tinereții. Sau poate faptul că avem alternativă de a combate căldura cu care ne copleșește, ne face să îl percepem mult mai intens. Azi avem aer condiționat, avem răcoare în mijlocul verii, avem aparate care să ne ajute să suportăm mai ușor gradele cu plus.

Cu toții ne dorim să simțim și în casa noastră un pic de natură, un pic din aerul curat și proaspăt pe care îl respirăm în colțul nostru preferat. Din păcate, dacă nu avem grijă, aceste locuri în care ne încărcăm sufletul de energie si ochii de frumos, pot deveni tot mai restrânse și mai poluate. După cum vedem, temperaturile extreme și fenomenele naturale neobișnuite au început să fie tot mai dese în ultima vreme. O parte din acest lucru este cauzat și de lipsa copacilor. De aceea orice inițiativă în acest sens este de salutat. Orice copac plantat este o sursă de oxigen, de frumos, de inspirație, de umbră și de longevitate. Pe mine un copac mă duce mereu cu gândul la speranță, la viitor.

La viitor s-au gândit și cei de la Daikin când au inițiat campania plantăm aer: pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut este plantat un copac. Campania se desfășoară în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017, iar obiectivul este plantarea a peste 10.000 copaci în 15 județe din România. Pe platforma www.plantamaer.ro sunt mai multe informații referitoare la campanie, sfaturi eco-friendly, iar clienții Daikin se pot înregistra, dacă doresc, ca voluntari la ziua națională de împădurire, din 18 noiembrie.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.