Tabere de primăvară la Logiscool Sibiu
Uneori mă uit la copiii mei și am senzația că ei sunt cei care mă învață pe mine.
Țin minte că, atunci când aveam vreo 12 ani, am fost într-o excursie undeva la munte. Am vizitat un muzeu în care erau diverse ”flori de mină”. Îmi plăcea ce vedeam dar, cu siguranță, nu înțelegeam absolut nimic din ce ni se prezenta.
Mi-am luat ca amintire din excursie un medalion. Mai exact o bucată de plastic colorat legată cu un șnur. Nu aveam eu habar că aceea nu era vreo piatră sau dacă avea vreo valoare.
În schimb, băieții mei, nu s-ar lăsa niciodată păcăliți în felul acesta.
Știu să facă diferența între diversele minerale și pietre semiprețioase și vorbesc despre ele cu o ușurință pe care nici eu nu o am, deși eu lucrez cu ele la crearea bijuteriilor.
Mulți vânzători au rămas uimiți auzindu-i și văzându-i cum arată cu precizie care este obsidian, care ametist, care cuarț roz și care smarald. Cu toții cred că eu i-am învățat. Dar nu e deloc așa. Dimpotrivă: când am dubii îi întreb eu pe ei.
Și totuși, de unde au învățat copiii mei despre minerale?
Răspunsul e unul singur: din jocul Minecraft.
E drept că la început și eu m-am împotrivit petrecerii timpului cu ochii în ecrane pentru a se juca.
Minecraft e un sistem de învățare
Dar, încetul cu încetul am înțeles că nu e doar joacă. Este învățare alternativă în toată regula. Este un alt fel de a aflat lucruri despre lumea din jurul lor. Din acest joc au învățat să distingă diverse tipuri de copaci, să își construiască ecosisteme viabile. Aplică în joc noțiuni de matematică pentru a-și putea face construcții care să reziste, construcții după o arhitectură proprie. Sunt chiar școli care au introdus acest joc ca mijloc de învățare.
De multe ori am zis că dacă aș putea m-aș muta în una din casele construite de copii. E așa liniște acolo… Asta până nu apar zombi sau cum se numesc dușmanii din joc. Pentru că, la fel ca în orice poveste, trebuie să fie și un personaj negativ.
Pentru că jocul Minecraft e si cu povești, cu intrigă și final fericit sau mai puțin fericit. Povești create de imaginația lor, a copiilor.
Dar oare cum se fac jocurile?
Copiii sunt curioși. Vor să afle mai multe. Vor să știe ce e în spatele a tot ce văd.
Cam așa e și cu jocurile.
Copiii vor să afle și ce e în spatele jocurilor, cum sunt făcute, cine le face.
Tabăra de primăvară Minecraft
Logiscool Sibiu vine în întâmpinarea acestei curiozități a copiilor și oferă în perioada vacanței de primăvară o tabără Minecraft.
Copiii se vor familiariza cu Minecraft, vor afla cum este structurat jocul și cum funcționează.
Vor învăța despre porțile logice, pietrele roșii și diferitele funcții Minecraft.
Se vor juca printr-o hartă de aventură în temniță, rezolvând cât mai multe sarcini.
Atunci când sunt împreună jocul devine mult mai atractiv, generând discuții și competiție constructivă între cei mici.
Tabăra Junior Designer
În modulul Junior Designer copiii își vor exersa abilitățile artistice și vor crea diverse elemente grafice, în timp ce se vor familiariza cu utilizarea unui soft de editare foto.
Fie că vor realiza identitatea vizuală a unui brand, ilustrații pentru tricouri sau vor face primii pași în ceea ce se numește UX Design, toate aceste cunoștințe pot fi începutul unei frumoase pasiuni dar și a unei viitoare meserii.
Cursurile au loc la sediul din B-dul G-ral Vasile Milea bloc 9A parter, Sibiu.
Se desfasoara în vacanța de primavara 18-21 aprilie
Include 10 sesiuni de curs in 4 zile (luni-joi)
Program de dimineață de modul tip curs (09:30 – 14:00)
Grupe de 10-12 elevi și instructor
Detalii și înscrieri: 0740 178 573