Conferințele BookLand în țară

 Cu trei ani in urma scriam următoarele rânduri:

Îmi imaginez întâlniri între copiii de scoala si persoane de succes din comunitate, oameni care au reusit în viata datorita aplecarii catre cunoastere, oameni care au perseverat în ceea ce au facut. Îmi imaginez medici, pictori, muzicieni, actori, ingineri, vorbind despre pasiunea lor, despre imboldul care i-a purtat spre a-si urma drumul. Îi vad pe micutii elevi ascultând fascinati, savurând lectiile de viata împartasite, adapându-se de la izvorul succesului prin munca, învatatura si disciplina. 

Mi-i imaginez chiar si pe tinerii olimpici ai tarii, pe studentii eminenti si premiati la diverse concursuri de inventica, mergând în turnee prin scoli si vorbind elevilor despre importanta învataturii, despre satisfactiile pe care ei le-au obtinut având drept prieteni cartea si scoala. 

Aceasta este una din ideile mele de a umple vasul gol, care este mintea copilului, cu întelepciune si cunoastere, cu speranta si pozitivism. Sa plantam în mintea copiilor idei  datatoare de forta precum: ” si eu pot sa fiu ca el”, “îmi doresc sa ajung ca el”, “într-o zi voi ajunge si eu ca el”!

Articolul era o provocare pentru bloggeri de a veni cu o soluție privind școala românească.

De patru ani un astfel de proiect există sub denumirea  Conferintele BookLand Evolution, care  strabat 23 orase din țară, reunind tinerii si personalitatile marcante, care-i incurajeaza & motiveaza prin exemplu personal sa faca alegerile potrivite in viata, povestindu-le despre provocarile care-i asteapta dar care nu trebuie sa-i opreasca din a-si urma vocatia! Cel mai amplu proiect educational – prin seria celor ~115 zile de conferinte organizate anual – ofera liceenilor si studentilor o oportunitate excelenta de dezvoltare prin discutii libere, bazate pe experienta personala si interactiune directa cu profesionisti consacrati.

 

A 4a editie a Conferintelor BookLand Evolution isi redeschide portile pentru tinerii din Braila pe 06 noiembrie 2017 la Biblioteca Judeteana Panait Istrati din P-ta Poligon nr. 4. De luni pana vineri (06-10 noiembrie’17), in intervalul orar 14:00–16:00, vor urca pe scena 15 personalitati  pregatite sa raspunda la toate intrebarile: Armanda Filipine, Cornelia Miler, Lucian Tilea, Valeriu Petrof, Dumitru Aurelian Blanaru, Mirela Boroeanu, Cati Lupascu, Codruta Nedelcu, Gabriel Lala, Paul Alexandru Mihaila, Marius Vernescu, Lucian Sabados, Simona Musca, Constantin Adrian Gluga si Bianca Gheorghe. Moderatorii acestei editii sunt Bianca Gheorghe si Dinu Danut.

Intrarea la conferinte este LIBERA!

 

Parteneri:  Pladis, NESCAFE 3in1, Himalaya Herbals, Siveco, Deutsche Leasing, Asevi, Genco’93, Atec, Tractor Proiect Comert, Nikon, Pegas, Cumpana, Biblioteca Judeteana Panait Istrati.

 

Despre BookLand: a luat nastere in 2011 ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala, vizitand timp de 3 ani peste 40 orase. Libraria online www.book-land.ro si Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului iar seria de Conferinte BookLand Evolution alaturi de platforma www.inPractica.ro ii completeaza abordarea social-educationala asumata.

 Fie că sunteți părinți, dascăli sau elevi, nu ezitați să vă treceți în agendă data când aceste conferințe au loc în orașul vostru și participați activ la acestea. Experiențe alternative și experiențele împărtășite de către oamenii de succes vor fi o bună sursă de inspirație și îndrumare pentru tinerii de azi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Conferințele BookLand în țară

 • November 8, 2017 at 6:28 pm
  Permalink

  Ce initiativa frumoasa! Copiii au nevoie sa fie incurajati sa-si urmeze la visurile si sa-si aleaga o cale frumoasa in viata. Trebuie sa tina cont de pasiunile lor, de oamenii si de lucrurile care ii inspira.

  Reply
  • November 8, 2017 at 7:35 pm
   Permalink

   Asa eeste, copiii trebuie sa aiba modele pentru a sti cum sa isi urmeze visele. si mie imi place mult proiectul asta. sper ca la anul sa colaborez si eu si sa vorbesc cu tinerii.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: