Calendar de advent pentru un copil de 9 ani

Dacă în anii trecuți am făcut calendare jucăușe sau am apelat la de acum tradiționalele calendare cu ciocolățele din comerț, anul acesta m-am gândit la ceva special pentru năzdrăvanul meu de 9 ani.

Pentru că lui îi plac proverbele și ghicitorile, pentru că îi place să despice firul în patru și să știe toate câte nu le poate cuprinde cu mintea, m-am gândit că o colecție de citate motivaționale pentru vârsta lui sunt numai bune.

Nu m-am complicat foarte mult cu realizarea acestui calendar iar într-un final a ieșit totuși ceva drăguț care cel puțin mie îmi place.

Cum am procedat pentru a realiza un Calendar de Advent:

Am căutat întâi citatele potrivite pe câmpiile vastului internet, am salvat ce mi s-a părut potrivit și le-am lăsat la dospit.

Am luat câteva coli de hârtie colorată, am tăiat-o în dreptunghiuri potrivite cât să încapă cele câteva rânduri.

Când am prins o seară liberă de la stăpânire (a se înțelege de la copii) am trecut la partea cea mai grea dar care mi-a adus ce-a mai mare bucurie: scrierea pe fiecare petec de hârtie a câte unui citat. Acum scrisul meu de mână este departe de ce mi-aș fi dorit eu sau de caligrafia de la școală, dar sper sa aprecieze copilul migala mea.

În altă zi am rulat fiecare răvaș și l-am legat cu câte o … bucată de fir șenil. Căutând altceva am găsit firele astea de sârmă plușată și am zis că sunt perfecte pentru ce îmi trebuie mie.

Am decorat apoi o banală cutie de carton, le-am așezat dea valma în ea și cam gata.

Rezultatul este destul de drăguț și până la urmă citatele astea pot fi inspirație în orice zi din an.

 

 

2 thoughts on “Calendar de advent pentru un copil de 9 ani

 • December 10, 2017 at 9:55 am
  Permalink

  O să învăț multe de la tine, Vavaly, timp să am.

  Reply
  • December 18, 2017 at 2:31 pm
   Permalink

   Multumesc mult! Sper sa fiu de folos prin ceea ce scriu.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *