Mini album – scoate amintirile la lumină

M-am întrebat adeseori de ce oare am făcut copiilor mei zeci, dacă nu sute de poze, în primul an de viață, iar apoi, pe măsură ce cresc, le fac parcă tot mai rar.

Zilele trecute năzdrăvanul meu de aproape doi ani mi-a dat cumva răspunsul: pentru că în primul an sunt foarte liniștiți, nu pleacă nicăieri, sunt ca niște păpuși dulci și numai bune de alintat și de pozat. Pe măsură ce cresc, încep să fie tot mai greu de prins în poză, încep să aibă reacții și să facă mutrițe sau chiar să nu mai vrea să fie pozați.

Cu toții știm cum se adună pozele în tot felul de gadgeturi, acum, că avem posibilitatea să surprindem orice moment care credem noi că merită surprins. Mereu ne propunem să ne mai uităm pe ele, să le sortăm, să le așezăm în ordine. Totuși, luați cu ale vieții valuri, nu prea mai avem răgaz să facem și asta.

Eu am în calculator o mulțime de poze care s-au adunat și tot adunat, mai ales de când era copilul meu de 9 ani bebeluș. Am încercat la un moment dat să le sortez, să le mai șterg pe cele care se repetă, dar m-am plictisit repede. Acum, la cel de-al doilea copil m-am deșteptat și am fost mai organizată: am făcut foldere pe luni, ani și evenimente.

Dar un lucru mult mai bun pe care l-am făcut și îmi doresc să continui să îl fac este să salvez toate acele amintiri frumoase, să le scot la lumină din cotloanele calculatorului. Cum se poate face asta? Mai simplu decât știm noi. Cel puțin pentru mine, acum, este foarte greu să pun pozele pe stick, să mă duc la un centru foto, să aștept să le printeze, să cumpăr album, să le așez…. nuuu, nici gând, prea multe operațiuni de făcut.

Pentru că oricum petrec destul timp online tot de aici mi-a venit și soluția: un album fotocarte. Am aflat astfel de existența MiniAlbum   ce poate cuprinde pana la 45 de fotografii pe care tu le alegi, si le trimiti direct pe site, ei le vor așeza frumos între coperțile tot de tine alese și in scurt timp vei primi albumul gata făcut direct la tine acasă. Mai simplu de atât nici că se poate.

De ce îmi place mie această formă de păstrare a amintirilor?

Unul din motive este că cei mici se pot juca în voie cu albumul fără să îți faci griji că vor scoate pozele, că le vor rătăci sau îndoi. Răsfoirea unui album de fotografii reprezintă chiar o activitate recomandată pentru aceștia, pentru stimularea amintirilor, pentru ca ei să se privească și să se autocunoască, să își facă harta personală amintindu-și de întâmplări ce au avut loc, de jucării vechi, de locuri pe care le-au vizitat, observând persoanele dragi lor și dintr-o altă perspectivă.

Un alt motiv este că cei mici chiar iubesc să se vadă în poze și să vorbească cu bunicii și mătușile și verișorii lor pe care îi văd mai rar dar pe care îib pot avea astfel aproape de câte ori li se face dor.

Iar un alt motiv este că un astfel de album reprezintă un dar frumos pentru nașii de botez ai celui mic, pentru bunici sau pentru oricine îți este drag.

Eu am făcut anul trecut astfel de daruri și am avut parte de multă bucurie văzând reacția celor ce le-au primit.

Așadar, pentru că sărbătorile se apropie, pentru că sfârșitul de an e prilej de bilanț și de rememorare a celor întâmplate în zilele ce s-au scurs, e cel mai bun moment acum să aduni aceste amintiri între coperțile unui MiniAlbum.

Iată cum arată cele două fotoalbume pe care le-am comandat eu și care au fost primite și privite cu exclamații de admirație și bucurie. Felul în care sunt ambalate, grija cu care au fost așezate micile atenții dulci pentru năzdrăvanii mei, au făcut din aceste albume un dar pe care ni l-am făcut nouă înșine. Calitatea excepțională, filele groase și coperțile colorate fac din aceste minialbume nu doar niște albume foto ci, așa cum spuneam mai sus, un adevărat cufăr cu amintiri ce va rezista peste ani.

Voi cum vă păstrați vii amintirile? Cum scoateți la lumină pozele adunate de-a lungul timpului?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

10 thoughts on “Mini album – scoate amintirile la lumină

  • December 6, 2017 at 3:27 pm
   Permalink

   chiar este foarte frumos si elegant.

   Reply
 • December 6, 2017 at 1:46 pm
  Permalink

  Ce idee frumoasa! Recunosc ca mereu imi spun ca trebuie sa ma organizez si sa scot pozele cumva. Am cateva abume cu poze de cand era Ana mica mica, dar recente nu am mai facut. Ia sa ma mobilizez 🙂

  Reply
  • December 6, 2017 at 3:28 pm
   Permalink

   Exact de asta imbratisez si eu varianta online si ma bucur ca m am mobilizat si am facut deja cateva albume pe care le rasfoim cu mare drag mai ales cand avem musafiri :).

   Reply
 • December 6, 2017 at 2:54 pm
  Permalink

  Ai mare dreptate cu pozele care devin din ce in ce mai putine dupa 1 an :)) SI da, si eu de mult timp imi doresc sa am un album in format fizic si exact cum spui mi-e dificil sa merg undeva. Asa ca varianta online pare a fi o solutie mult mai buna.Multumesc de recomandare 🙂

  Reply
  • December 6, 2017 at 3:29 pm
   Permalink

   Spor la cules poze, sortat si trimis! este foarte simplu si rezultatul este minunat :).

   Reply
 • December 6, 2017 at 5:12 pm
  Permalink

  foarte fain, adevarul este ca albumele sunt si vor fi nemuritoare. cand crapa desktopul mori de inima ca ti-au disparut pozele.

  Reply
  • December 6, 2017 at 6:12 pm
   Permalink

   :))) ca bine zici. eu ma bucur ca le mai am si pe blog, o vrmee la incarcam online pe niste platforme, dar tot pe calculator e si tot treb sa deschizi un gadget ca sa le vezi. pe cand fotocartea o scoti din biblioteca si gata. eu am una primita cadou la nunta mea. e una din cele mai dragi amintiri (nu am avut fotograf profesionist).

   Reply
 • December 10, 2017 at 9:53 am
  Permalink

  Grea treaba asta cu pozele si organizarea lor.
  Azi, maine mă lasă si computerul ăsta, că-i bătrân, cât de Lenovo l-o chema iar eu nu am fost in stare sa-mi fac selectii de albume. Mai ales de când il am pe bebe

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: