Două antiperspirante primite si testate
Am stat mult și m-am gândit cum să abordez prezentarea acestor două produse despre care urmează să vă vorbesc și pe care le-am primit la întâlnirile GBS2 și GBS3.
Am primit spre testare și evaluare două produse despre care eu nu știam și pe care le-am privit cu reticență în primă fază. Am ales totuși să dau la o parte miturile urbane și să mă documentez mai bine despre ce înseamnă produsele de acest fel și, mai ales, ingredientele pe care le conțin și care sunt de fapt bau baul despre care se tot vorbește ”în târg”.
Să o luăm pe rând.
Ce este transpirația:
Transpirația este un lichid pe care corpul nostru îl secretă pentru a regla temperatura. Mirosul acesteia este dat de către bacteriile specifice pe care fiecare dintre noi le avem pe piele. Tot prin tranpirație se alimină și o serie de săruri și substanțe rezultate din metabolismul organismului.
Ce sunt deodorantele și ce sunt antiperspirantele?
Deodorantele sunt produsele menite să ne ajute să mirosim frumos. Prin urmare ele nu conţin săruri de aluminiu şi, nu acționează direct asupra transpirației ci doar îi acoperă mirosul.
Antiperspirantele sunt responsabile de eliminarea sau controlul bacteriilor care provoacă mirosul prin acțiunea chimică asupra acestora și prin urmare conțin anumite substanțe care să le combată.
Cum acționează antiperspirantele:
Ingredientul activ din antipespirante sunt sărurile de aluminiu care se dizolvă în umezeala de pe suprafața pielii formând un fel de pelicukă la suprafața glandei sudoripare reducând cantitatea de transpirație eliberată. Alcoolul din unele antipespirante ajută ca acesta să se usuce mai repede dând senzatia de piele uscată și prospețime.
Sunt periculoase substanțele din aceste produse?
De fapt cel mai hulit compus este cel pe bază de aluminiu. Printre miturile urbane care circulă este și acela cum că ar cauza diverse afecțiuni. Tot căutând și citind diverse surse de informare am înțeles că de fapt nu există dovezi clare privind acest lucru dar că lucrurile sunt în continuare în observare și cercetare.
Dar aluminiul nu se găsește doar în aceste produse, ba dimpotrivă, se găsește în cantități mult mai mari și nu sub formă de săruri în ambalaje de ex, ba chiar și în pasta de dinți și cu siguranță în multe altele.
Antiperspirantul Pespirex – original rol-on
Produsul: antiperspirant
Acțiune: combate transpirație pe durata a 2-3 zile, controlează transpirația și mirosul neplăcut.
Produs testat clinic.
Nu conține parfum. Conține alcool.
Aplicare: seara, atunci când corpul nu emană așa de multă sudoare iar compușii produsului pot acționa.
Constatările mele în urma utilizării:
Mă aflu într-o perioadă în care transpir excesiv (și nu este din cauza căldurii) și eman și un miros neplăcut. Posibil să fie din cauza vârstei și a schimbărilor hormonale, m-am mai confruntat cu așa ceva în perioada sarcinilor.
Am testat produsul și am constatat că într-adevăr nu mai transpir timp de două zile pline, nu mai eman miros neplăcut. Chiar și în perioade de plină activitate fizică pielea a rămas uscată.
Absolute Dry– antiperspirantul preferat al vikingilor
Soțul meu nu este tocmai viking, în sensul că nu are o viață tocmai agitată pe plan fizic dar tot am considerat că este bun pentru a testa produsul pe el. Motivul principal este că eu nu suport deodorantele bărbătești, alea care miros de te ia durerea de cap (dacă esti sensibil ca mine) nici sub forma de stick iar sprayurile ies din discuție. Până acum am tot încercat să îi cumpăr produse naturale, pe baza de uleiuri de lavandă sau alte chestii ce se mai vând pe la târguri, chiar și game mai ”verzi” de prin magazine.
Acum, aflând însă diferența dintre deodorant și antipespirant am înțeles că eu de fapt căutam un produs care să aibă efect pe termen lung, să nu miroasă și să fie și de bună calitate.
Se pare că acesta este unul din acele produse.
Se aplică seara, pe pielea uscată, la 48 de ore după epilare.
Pentru soțul meu s-a dovedit a fi un produs eficient, reducând simțitor transpirația și având efect de 5- 7 zile.
Consider că alegerea folosirii acestor produse este una personală, de aceea am ținut să vă dau toate detaliile de la începutul articolului tocmai pentru a înțelege mecanismul prin care funcționează ”minunea”. De fapt, așa cum vedeți, totul este chimie și cu cât înțelegem mai multe cu atât putem face alegeri conștiente, dicolo de informațiile alarmiste care circulă.
Eu personal nu aș folosi produsele pe termen lung ci doar în perioade de maximă nevoie, cum este acum perioada verii combinată cu condiția mea hormonală și ”transpirăcioasă”. Aș mai folosi de exemplu primul produs când am în față un eveniment de genul petrecere, vorbit în public, întrecere sportivă și altele asemenea. Pentru soțul meu aș folosi cel de-al doilea produs tot așa, în perioada verii, pentru că acum situația este mai ”udă” și deranjantă. În restul timpului pot folosi produsele pe care m-am bazat și până acum. care îmbină antipespirantul cu deodorantul.
Voi ce părere aveți despre acceste produse? Ați folosit? V-ar tenta să le folosiți?